petek, 8. maj 2015

Vprašanje bralke: Umazano bela obleka za poročno pričo ─ da ali ne?

Spoštovana! 

Rada bi vaše mnenje. Namreč zanima me naslednje: ali ima lahko poročna priča neveste umazano belo obleko z malo srebrnega dodatka na vratu, če je nevesta snežno bela? 

Hvala vam vnaprej, s spoštovanjem Slavica



Pozdravljeni, Slavica,

hvala za vaše vprašanje. Čeprav je zelo nehvaležno reči takole na pamet, brez da bi obe obleki videla v živo ali na fotografiji, se mi zdi, da je umazano bela obleka s srebrnimi dodatki kar preveč blizu snežno beli obleki neveste, da bi vsa zadeva lahko izpadla povsem ok. Marsikaj je sicer odvisno od krojev in sloga obeh oblek. Za ilustracijo: če bi bila nevestina obleka klasična 'princesasto' poročna do tal in obleka priče stroga, minimalistična, ravno rezana do kolen, bi si bili stilno tako zelo različni, da morda barva niti ne bi tako zelo zmotila. Vem tudi, da obstajajo neveste, ki si želijo poročnih družic v belih oblekah (v Sloveniji je sicer to zelo redko), vendar mora biti to stvar pogovora in dogovora z nevesto oziroma parom.

(foto: vponsalewedding.co.uk)

(foto: wildernessridge.blogspot.com)

Načeloma velja, da se za povabljene dame na poroki odsvetuje bela oblačila. Ne pozabite, da ima bela barva različne odtenke (snežno bel, biserno bel, mlečno bel, bel z modrikastim podtonom, bel z rumenkastim podtonom, v odvisnosti od teksture blaga se lahko bela posveti na srebrno ali zlato, ... možnosti je zares ogromno), a da gre navsezadnje vseeno za belo barvo. Bela barva (še sploh bele obleke) naj bo na poroki rezervirana za nevesto, prav je, da je ona v ospredju, ne da skušajo povabljenke z njo 'tekmovati' za pozornost zaradi svojih belih oblek. To še zlasti velja za poročno pričo.
Na voljo je toliko prelepih svetlih in živahnih odtenkov, da izbira obleke za poročno pričo ne bi smela biti težka, če pa ste vseeno v dvomih, ste lepo vabljeni na barvno svetovanje, kjer boste dobili konkretne predloge za vaše optimalne barve in odtenke.

(foto: natashamillani.com.au)

Ni komentarjev:

Objavite komentar