sreda, 20. junij 2012

Junijska PL-preobrazba: Monika


Gotovo vas že zanima poročilo o naši junijski stilski preobrazbi s Planetom Lepote, kjer smo tokrat pod drobnogled vzeli simpatično 20-letno študentko Moniko. Monika se je prijavila na preobrazbo, ker si je želela strokovnega nasveta kar na vseh področjih, ki jih pokrivamo: glede barve las, frizure, make-upa in seveda oblačil. Pri zadnjem namreč ni bila prepričana, kaj ji pristaja in kaj ne, katere barve so njene, kako poudariti dobre stvari na svoji postavi in skriti tiste manj dobre. 


Kar se tiče barve las, je frizerka Anja upoštevala moje želje glede tega, da bi Monikine lase potemnili z dvobarvnimi prameni (t. i. lowlights), s čimer smo se bolj približali njeni naravni barvi las, zaradi česar so njene obrazne poteze dobile več teže in definicije. 


Krajša frizura, za katero se je takoj ogrel frizer Luka, ji oukviri obraz, poudari pramene ter ji bo prišla prav med njenimi številnimi aktivnostmi in športanjem. 


Po ogledu Monikine prijavne fotografije sem hitro videla, v čem je problem njene postave, in sicer, da je 'top heavy', kar sem razbrala tudi na preobrazbi iz pogovora z njo. Povedala mi je namreč, da noge rada pokaže, manj samozavestna pa je glede zgornjega dela telesa. Pri stajlingu sem se zato osredotočila na zahteve njene postave in upoštevala tudi njene besede, da se zelo rada lepo uredi ter da mi popolnoma zaupa. Seveda sem izbrala oblačila, ki barvno poudarijo atribute njenega barvnega tipa. Monika z barvami nima težav, saj jih rada nosi, priznala pa je, da večinoma tiči v kavbojkah in da so njen problem zgornji deli, kar velja tudi za hladnejši del leta. 


1. outfit:  kombinezon Stefanel, jopa Pennyblack, čevlji Marc O'Polo, ogrlica Pennyblack, torba DDP




2. outfit: obleka Mexx, pas Mexx, čevlji Desigual, torba Liu Jo




3. outfit: krilo Marc O'Polo, majica Dorothy Perkins, jakna TopShop, čevlji Naughty Monkey, torba DDP




4. outfit: obleka Liu Jo, jopica Marc O'Polo, čevlji United Nude



Monika je s preobrazbe odšla izredno pozitivna in presrečna z novo podobo ter bogatejša za številne nasvete, ki jih je dobila glede las, ličenja in oblačenja. Sama je dejala takole: »Veliko sem odnesla od same preobrazbe, tudi glede nasvetov o make-upu. Glede oblačenja sem odnesla največ, saj sem zdaj veliko bolj pozorna na barve in prav tako na modele oblačil, sploh majic. Rada bi se zahvalila celotni ekipi, ki je resnično izjemna. Zelo ste prijazni, strokovni in hkrati poskrbite, da se človek počuti zelo sproščenega in posebnega. Zahvaljujem se Vam za to enkratno izkušnjo.«




Daljši članek o preobrazbi lahko preberete na tej povezavi.

Vse fotografije: Sanja Martinec

1 komentar:

  1. Moje odkrito mnenje:

    Zelo mesani rezultati.

    Makeup lep, mladosten, svez in dekletu zelo pristoja.

    Barva las perfektna mehka medeno-psenicna barva , idealna za njeno polt in barvo oci.

    Frizura porazna. Spominja me na frizure deklet, ki so v 1930-tih letih posnemale tedanji stil s popolnim neuspehom. Dolzina las ji nikakor ne pristoja, saj njen obraz naredi bolj okrogel. Sam stil deluje togo, ostro, vojasko. Nasploh se frizerji k temu stilu vse prevec zatekajo s pogostimi slabimi rezultati. Mehki valovi v stilu 50-ih let bi ji veliko bolj pristojali, prav tako k novim oblacilom.

    1. Oblacilo. Jopica kar v redu, torba prevelika in njena barva se tepe z bravo cevljev. Kombinezon zgleda kot cunjasta, zguljena trenirka.

    2. Oblacilo. Lepa, zivahna obleka v vibrantni rdeci in z elegantnim ovratnim detajlom presitih gub. Se boljsa bi bila z oprijetim zivotcem. Obleka in dodatki se ujemajo in naredijo prikupno poletno celoto.


    3. Oblacilo. Nic posebnega – ne slabo ne dobro, vendar bi od svetovalke pricakovala malo vec kot denim jakno in mini krilo. Sandali ne bi smeli segati do gleznjev, ker ji opticno skrajsajo noge. Torbica se mi zdi za njeno postavo prevelika, ker poudarja njene obline.

    4. Oblacilo. Odlicno. Barve, stil, materiali lepo usklajeni. Cevlji so lep dodatek za popoldan ali za v sluzbo, pa tudi za bolj svecano priloznost. Manjka samo biserna ogrlica in podoba bi bila popolna.


    OdgovoriIzbriši