nedelja, 10. junij 2012

Preudarno na razprodaje!

Z začetkom julija se bližajo sezonske razprodaje oblačil, obutve in modnih dodatkov; mnoge trgovine pa že cel mesec pred začetkom sezonskih razprodaj nudijo določene popuste na svoje izdelke, kar sem že pred  dnevi začela opažati v ljubljanski ponudbi trgovin.

Razprodaje so odlična priložnost za t.i. 'investment' nakupe, to pomeni za nekoliko dražje kose, ki predstavljajo jedro naše garderobe, zaradi česar gledamo na kvaliteto, vzdržljivost in versatilnost teh kosov. Želimo namreč, da bi nam služili kar nekaj let ter da bi jih lahko dobro kombinirali z ostalimi kosi iz svoje garderobe. Taki 'investment' nakupi so npr. kostimi, plašči ali jakne, dražji čevlji, usnjene torbe in podobno. V redni prodaji nam ta oblačila in dodatki lahko predstavljajo večji strošek, zato je smotrno, da se v lov za njimi podamo na razprodaje, ko nam bodo z znižano ceno predstavljali ekonomičen nakup, pri katerem bomo prihranili.

(foto: Tina Martinec Selan)

Čeprav so oblačila in modni dodatki na znižanjih cenejši kot običajno, to seveda nikakor ne pomeni, da se na razprodaje poženemo brezglavo in v nakupovalno vrečko nabiramo kar vse po vrsti, le da je cena čim nižja. Nasprotno - kot za vse ostale nakupe tudi tukaj velja, da moramo pretehtati, kaj rabimo, za katere priložnosti bomo kos(e) nosili, na katere stvari, ki jih že imamo doma, jih bomo lahko kombinirali in podobno.
Odločitev za to, da za spremstvo pri nakupovanju poprosimo osebno svetovalko, je tako še kako smotrna in ekonomična, saj bomo na ta način lahko prepričani, da bomo s preudarnim nakupom denar (četudi ne gre za ogromne zneske) investirali tja, kjer se nam bo 'naložba' tudi povrnila. Tako bo naša garderoba pridobila tiste kose, ki jih zares potrebuje, mi pa ne bomo odšli z razprodaj s petimi novimi kosi, ki jih ne potrebujemo, ampak morda s tremi, ki nam bodo še dolgo in dobro služili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar