torek, 26. junij 2012

Kopalke

Najbrž so med nami izredno redke srečnice, ki se rade odpravijo nakupovat nove kopalke. Kombinacija neonskih luči v kabinah za pomerjanje, dejstvo, da se zdimo same sebi med pomerjanjem kopalk še posebej blede, bele, poraščene ter da se v ogledalih kabin vidi vsaka morebitna počena kapilara, vrasla dlaka in vsak miligram celulita, pomenijo večini žensk pravo nočno moro ter ne pomagajo k boljšemu občutku in večji samozavesti. Zdi se, da je kombinacijo pravilne številke zgornjega in spodnjega dela kopalk, všečnega vzorca, ustreznih barv ter seveda modela, ki je primeren za našo postavo, skoraj težje najti kot zadeti na loteriji. Pomembno je, da vemo, na kaj moramo biti pozorne pri nakupu kopalk, saj tudi tukaj kot pri drugih oblačilih velja, da si želimo poudariti svoje adute in skriti pomanjkljivosti.

 (foto: theorchidboutique.com)

Enako kot pri preostalih oblačilih tudi pri kopalkah velja, da lahko do neke mere same upravljamo s tem, kam bomo pritegnile pogled. Če nam je všeč naš zgornji del telesa – prsi, hrbet, dekolte –, potem izberimo zgornji del, ki bo pisan, vzorčast, ki bo imel pošitke v obliki bleščic, volančkov, okrasnih  trakov in podobno. Če smo ponosne na svoje boke in čvrsto zadnjico, pa si privoščimo model kopalk s trakci za zavezovanje, ki bodo poplesovali na bokih, ali pa si omislimo spodnji del, ki bo s kombinacijo barv pritegnil pogled. Kar želimo 'skriti', pa oblecimo v enobarven, preprost, gladek, neokrašen in nekričeč model kopalk.

(foto: swimsuitsplussize.org)

Za tiste ženske, ki imajo pravo žensko postavo s številnimi oblinami in so zaradi nje morda nesrečne, so dobra rešitev enodelne kopalke, ki so pravi modni hit. Modeli z retro videzom, ki oponašajo pin-up dekleta prve polovice prejšnjega stoletja, so namreč elegantni in šik, pogosto pa nudijo povečano oporo za večje prsi in zaradi blaga na trebuhu skrijejo kakšen odvečen obroček na trebuhu. 

 (foto: iadorestyle.com)

Zelo vitke ženske, ki so skoraj brez oblin ali se ponašajo z manekensko postavo, pa bi si morda želele imeti postavo peščene ure, si lahko omislijo že nekaj let zelo modne t. i. cut out kopalke. Ti modeli kopalk so namreč križanci med enodelnimi in dvodelnimi kopalkami in so pogosto izrezane tako, da poudarijo linijo pasu in bokov, kar na videz ustvari tako želene mere 90-60-90. 

 (foto: my-wardrobe.com)

Velike prsi zahtevajo podložen zgornji del kopalk, da omogočijo oporo med številnimi počitniškimi vodnimi aktivnostmi. Poiščite zgornji del kopalk s kostjo ali rahlo podlogo (to ne pomeni nujno push-up učinka), ki bo preprečeval povešanje in pretirano gibanje prsi. Naramnice naj bodo dovolj široke za čvrsto oporo, hkrati pa boste z njimi tudi optično uravnotežile zgornji del telesa. 

 (foto: pricesavvy.co.uk)

Ženske z močnejšimi boki in zadnjico naj bodo pozorne na to, da njihov spodnji del kopalk ne bo niti previsoko niti prenizko izrezan na področju bokov. Pomembno je tudi, da so kopalke prave številke za vas, saj premajhen model ne bo imel učinka optične liposukcije, temveč bo – ravno nasprotno – dodal kilograme vašim oblinam, saj se bo zarezal v kožo in ustvaril dodatne gubice ter obročke, kar je nadvse nelaskavo.

 (foto: manolobig.com)

Če imate obroček ali dva odveč na področju trebuha, izberite tak spodnji del kopalk, ki ne bo prenizek oz. premajhen, saj vam bo trebušček visel čez kopalke. Nekatere znamke kopalk ponujajo več različnih modelov spodnjih delov, od najmanjših do nekoliko večjih; zadnji so pogosto odličen način za rahlo kamuflažo tistega, kar želimo skriti na trebuhu, hkrati pa imajo očarljiv retro pridih za dodatek morskega glamurja.
 (foto: polyvore.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar