četrtek, 7. avgust 2014

Krilo iz neoprena

Poznate citat Coco Chanel: »The best things in life are free. The second best are very expensive.«? Včasih se zgodi, da takorekoč zastonj najdem kaj, za kar se izkaže kot ultra uspešen nakup in po številu nošenj hitro prekosi kakšen precej dražji kos iz omare. Tako se je zgodilo tudi s temle krilom. Že dlje časa sem si želela kaj iz neoprena, ki ga vsi poznamo kot material za potapljaške obleke, že nekaj sezon pa ga zasledimo tudi v modni industriji. Material je iz umetnih vlaken, prožen in drži svojo obliko, a se ne mečka in po mojem mnenju doda ščepec zanimivega (modernega) tudi sicer klasičnemu kroju oblačila. Ker sem pri zgornjih delih (majice, topi, suknjiči, jopice) precej izbirčna in skoraj brez izjeme izbiram naravne materiale, sem si rekla, da bi raje izbrala krilo iz neoprena kot zgornji del. Ko sem pregledala ponudbo v spletnih trgovinah, sem sicer imela ogledana kos ali dva, a noben me ni do tolikšne mere prepričal, da bi se odločila zanj. Potem pa sem nekega dne ob hitrem preletu Zare, medtem ko sem iskala nekaj povsem drugega, našla tole krilo z marmornim vzorcem na oddelku z razprodajnimi cenami in se v hipu zaljubila vanj. 


Prepričalo me je ne le to, da je iz neoprena, temveč tudi kroj (pencil krilo), ki pristaja moji obliki postave. Da je bila (znižana) cena trinajst evrov, je samo še zapečatilo nakup.
Zdaj ga zelo rada nosim na različne majice in čevlje (pete z vozičkom trenutno ne pridejo v poštev), v hladnejših dneh pa bo odlično tudi k debelim žabam in gležnjarjem s peto ali brez. Če me kje čaka še kakšen dober kos iz neoprena, ki bi ga lahko na različne načine vključila  v svojo garderobo, pa bom še videla ;).




Vse fotografije: Tina Martinec Selan

18 komentarjev:

  1. Tina, živjo!
    Prav z veseljem že dalj časa berem tvoj blog, zdaj pa sem se končno opogumila, da se tudi oglasim :)

    Zarina neopren krila so mi že pred časom vzbudila zanimanje, me pa zanima ali so med nošenjem (sploh v toplih dneh) prijetna ali so zaradi materiala bolj topla?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sem vesela, da si se opogumila in oglasila :), Anonimna. nisem opazila, da bi mi bilo v tem krilu bistveno bolj vroče kot sicer, bi pa rekla, da če bi nosila ta material na zgornjem delu telesa, zna biti manj 'zračno'.

      Izbriši
  2. nakup kopalk preko spleta zna biti tricky, ja, še sploh, če ne poznaš znamke in njihovih številk iz prakse. sicer pa je neopren trenutno res zelo moderen, tako da iz njega dobiš vse, tudi plašče in podobno, oziroma se uporablja v kombinaciji z drugimi materiali za 'sporty' pridih tudi elegantnih oblačil.

    OdgovoriIzbriši
  3. Neoprenska oblačila so bila že kakih 15 let ali več nazaj IN, jaz sem imela hlače (zimske) in torbico, sem pa imela v trgovini na sebi komplet tunike in krila od Fornarine, samo zgornji del res ni bil prijeten, zato ga nisem kupila. Hlače sem uspešno nosila, so pa bile za precej mrzlo vreme, torbice pa itak niso problematične, jo imam še zdaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. torbe in dodatki seveda niso problematični, edino prav odporen na razne praske in mehanske odrgnine ta material ni.
      to od Fornarine si zdaj probavala ali pred leti?

      Izbriši
    2. Tina, pred leti v Benetkah. Zelo hud komplet, smetanove barve s srebrnim potiskom, še zdaj ga imam v glavi :) malo je spominjal na Star Wars ;)

      Izbriši
  4. Točno tako krilce sem že večkrat hodila gledat, zdej sem se opogumila in ga nabavila:) hvala za idejo, gotovo bo uporabno tudi v prihajajočih, bolj svežih, dneh...

    OdgovoriIzbriši
  5. čakam nov navdih :) boš za nas "pogledala" prihajajoče trende za AW14?

    OdgovoriIzbriši
  6. Pri veslanju sem se že večkrat zaščitila s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami iz neoprena, pa sem bila vedno vesela, da sem zadevo oblekla, ker enkrat pač postane mrzlo (v Skandinaviji). Ne bi pa v civilizaciji oblekla majice iz neoprena, medtem ko se mi krilo (krasno je!), predvsem pa kopalke (nisem vedela zanje) zdijo super ideja! Ha und eM prodaja celo krilo in majico "z videzom" neoprena, kar tudi ni slaba ideja :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, trenutno je neopren ali videz neoprena silno 'in' :). v Ha und eM sicer še nisem videla tega, kar opisuješ, ampak ziher je v redu price-performance razmerje ;).

      Izbriši
    2. Nemci pravijo Neopren-Look, Angleži pa "Scuba-feel" :-)

      Izbriši
    3. totalno huda kikla ;) na slovenski spletni strani h&m je seveda ni, nisem presenečena. zelo pogosto se zgodi, da pri nas dobimo cunje ž kategorije, medtem ko imajo nizko- in srednjecenovke v tujini res odlične kose. me žalosti ...

      Izbriši
    4. Te razumem, čeprav tudi moram priznati, da sem očitno ravnokar prerasla ha und em: najbrž enkrat letos spomladi, ko sem prvič želela obleči krasno jopo z vzorčkom, ki sem jo kupila že lani, pa še ni bilo priložnosti. Ravno divje poceni ni bila, toliko bolj sem bila šokirana, ko sem jo oblekla in ugotovila, da ima vzorček spredaj napako, saj ga namreč ponekod kar zmanjka (nisem dovolj natančno pregledala pošiljke, jasno). In v tistem trenutku mi je bilo kar naenkrat dovolj vsega, kar me pri ha und emu moti in za kar sem plačala daleč preveč, zato zdaj resno jemljem samo še majčke, po možnosti iz bio bombaža. Ker pa ženske kar malce rabimo kaj za obleči :-D, se je moja ločitev od Švedov zgodila v istem času kot moja vroča romanca s trgovino Hessnatur, ki ni nič drugega kot ponudnik izdelkov iz bio tkanin, od katerih so tudi šivilje srečne in site. Itak, da zdaj kupujem manj, ker nimajo vseh cen na ravni ha und ema, sem pa resnično zelo zaljubljena vanje in oblačila, zato mi je kul. Ugotovila sme namreč, da nekateri dejansko čutimo, da stvar ni zastrupljena, ne da bi vedeli vnaprej, da bomo opazili razliko - ena najbolj čudnih stvari, ki se mi jih je zgodilo :-)

      Izbriši
    5. alcessa, tole bi bil pa že material za članek oz. gostujočo kolumno. če bi bila slučajno pripravljena napisati krajši sestavek o tem, bi bila zelo počaščena oziroma vesela - sem prepričana, da bi ga bralke in bralci z veseljem prebrali :).

      Izbriši
  7. Čakam, da kakšno podobno krilo ulovim tudi jaz :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Petra, te niso imeli v mb? drugače pa bo sigurno še kaj podobnega.

    OdgovoriIzbriši