četrtek, 21. marec 2013

Marčevska PL-preobrazba: Marjana

V sneženem marčevskem dopoldnevu smo preobrazili gospo Marjano in si pasli oči na pomladnih vzorcih, barvah in modnih dodatkih. Gospo Marjano je na preobrazbo prijavila njena hči Špela. Na Koroškem imajo prečudovito turistično kmetijo z več kot 300 glavami živine in divjadi, tako da dela v hiši in na posestvu družini nikoli ne zmanjka. Gospa Marjana je aktivna tudi na drugih področjih, npr. v koroškem aktivu žena, poleg vsega dela na kmetiji pa je tudi skrbna žena in mama treh otrok. Koroško gostoljubje in prijaznost slovita daleč naokrog, tako da je bilo tudi druženje z gospo Marjano ter njenima otrokoma, ki sta jo pospremila na preobrazbo, ekipi v pravo veselje. 
Marjana je priznala, da rada spremlja modno literaturo in oddaje na to temo ter da se rada uredi, seveda pa ji njen način življenja redko dopušča, da bi se za celo dopoldne usedla in se prepustila rokam strokovnjakov, zato je na naši preobrazbi izredno uživala.





Po striženju in barvanju las v Mič Stylingu v Kristalni palači ter ličenju vizažistke Vesne smo nadaljevali v Emporiumu. Marjana ima kljub lanskoletnemu obisku Abrahama in trem otrokom prekrasno postavo, zato ni bilo posebnih ovir glede modelov oblačil. Sem pa vseeno posvetila nekaj pozornosti zgornjim delom oblačil, saj je oblika Marjanine postave taka, da v nepravilno izbranih zgornjih delih lahko hitro izpade 'top heavy' zaradi malenkost širših ramen ter močnejših nadlahti. Izbrala sem barve, ki pristajajo Marjanini polti, rjavim lasem ter lešnikovim očem, vključila pa sem tudi precej vzorcev, ki izredno poživijo in pomladijo izbrane kombinacije ter niso zahtevni za kombiniranje.



Prvi outfit je kombinacija modnih kavbojk s potiskom, tanke pletenine lososove barve ter večnega trenčkota. Balerinke v lososovi barvi ter temno modro-bela torbica odsevajo barve iz cvetličnega vzorca hlač, celota pa je mladostna, šik športna eleganca, v kateri gre lahko gospa Marjana po opravkih v mesto.
hlače in majica Weekend by Max Mara, trenčkot Marella, čevlji Le bon chic, torba Dorothy Perkins



Drugi outfit sestavljajo krilo peščene barve do kolen, twin-set (komplet majice in jopice) s cvetličnim vzorcem, usnjeni salonarji s polno peto iz svetlo zlatega usnja ter ogrlica. Vzorec na twin-setu je najtemnejši na predelu ramen, kar jih optično zoži ter postaja vedno svetlejši proti pasu in bokom, kar podari lepo silhueto, ter se neopazno nadaljuje v barvo krila. Twin-set se lahko nosi kot komplet ali tudi vsak izmed obeh kosov posebej na kakšno drugo kombinacijo. Izbrana kombinacija je primerna za sprejem gostov ali skupin, ki pridejo v goste na turistično kmetijo ali za nedeljske obveznosti.
twin-set Punt Roma, krilo Marella, čevlji Unisa, ogrlica TopShop



Tretji outfit je najbolj svečan, sestavljen pa je iz svetle obleke s subtilnimi črtami, temno modrega suknjiča s 7/8 rokavi, salonarjev kožne barve ter nežno zlate male torbice za v roko. Model jakne zaradi rokavov, ki se iz ramenskega dela nadaljujejo brez šivov, lepo pristaja postavam, ki imajo močnejša ramena in roke, dolžina rokavov pa je izrazito elegantna. Ker Marjano v prihodnjih mesecih čakajo svečane priložnosti (krst, poroka, ...), je to kombinacija, v kateri bi zasijala v še tako 'nobel' okolju.
obleka in suknjič Weekend by Max Mara, čevlji Moda di Fausto, torbica Stefanel



fotografije: Sanja Martinec

Članek o preobrazbi si lahko preberete tudi na Planetu Lepote


6 komentarjev:

  1. joj, lepo ste jo uredili. Je bila zadovoljna? Pohvale Tanji za nekavbojski look :)

    OdgovoriIzbriši
  2. gospa je bila zelo zadovoljna in je kar žarela (kar se vidi tudi na fotografijah). pohvalila sta jo tudi njena otroka, ki sta jo spremljala na preobrazbi :).

    OdgovoriIzbriši
  3. jaz se najbolj navdušujem nad črtastim outfitom, čeprav so vsi super! me pa zanima, kako kombiniraš takšne outfite, kot je ta s plaščem? jaz imam pri takšnem plastenju vedno dilemo, kaj se zgodi, ko ti je vroče in slečeš eno plast ;) se mi zdi, da nekatere kombinacije dobro zgledajo, ko si čisto oblečen, ko se pa malo slečeš, pa postanejo dolgočasne, ker ni več plastenja... zato se kombinacij puloverja in hlač izogibam, imam raje obleke na hlače ali pa vsaj še krilo čez ali jopo. včasih tudi trpim v jakni ;) no, jaz sem obsedena plastiteljica, zato mogoče malo kompliciram ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično!

    Hlače, twin set in obleka so zmagovalni! Sploh hlače so mega. S takim potiskom bi bile lahko hitro preveč najstniške, ampak je model tako lep, da krasno poživi klasičen outfit. Je pa res, da gospa naredi največ iz outfita s svojim nasmehom in dobro voljo.

    Krasno si sestavila živahne, modne, udobne, uporabne kombinacije.

    In še tvoja kombinacija peščene in rdeče - na kraj pameti mi ne bi padlo to skombinirati skupaj. Ampak ko vidim na tebi, se zavem, da je moja barvna kombinatorika v takem zaostanku. Super izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  5. hvala Špela in Polona. Polona, osebno se trudim, da bi rdečo kombinirala na tiste barve, ki so primerne za mojo koloristiko (kombinacija s črno odpade, sploh pri obrazu, zato se ji od daleč izognem) in sem zato vedno v iskanju lepih, naobičajnih kombinacij z rdečo. ker se je v zadnjem letu v moji omari znašlo veliko rdeče, ki jo imam v pravih odtenkih na sebi nadvse rada, je to toliko bolj aktualno :).

    OdgovoriIzbriši
  6. jaz rdečo najraje kombiniram v božični kombinaciji, torej z gozdno zeleno in smaragdno, petrolejsko, pa tudi na jeans in temno modro, pa seveda sivo. predvidevam, da je to primerno za mojo koloristiko (sem celo požela pohvalo v službi za lepo kombinacijo z zeleno ;)) lepa mi je tudi rdeča na bordo ali fraise. na črno mi nikakor ne gre, sem pa včasih imela kar nekaj kombinacij bela (ali bolj smetana) + črna + rdeča. se spomnim ene Moschino kolekcije pred leti ki je bila taka in se mi je usedla v spomin, očitno :)

    OdgovoriIzbriši