sobota, 2. marec 2013

Vprašanje bralke: katera oblačila prenesejo nekaj kg plusa ali minusa?

Hoj, Tina!
Prosim te, da bi meni in se kakšni dami v pomoč napisala kaj o kosih oblačil, ki pri lepi ženskici dobro prenašajo nekaj kilogramov več ali pa manj. Se pravi, da so nosljivi v obeh skrajnostih, saj meni to predstavlja kar velik stres, ko vsa obupana zrem v omaro, v kateri so običajno enkratni kosi, ki pa so v danem trenutku bodisi pretesni bodisi preohlapni in brezoblični. Tako sem nekako s kupovanjem oblačil vedno na začetku in po tihem se zmeraj sprašujem, kaj naj kupim, da bo nosljivo tudi s kakšnimi štirimi kilogrami več. Naj ti pomagam, da sem z obilico izkušenj celo sama prišla do spoznanja, da so en izmed zelo hvaležnih kosov hlače "haremke", saj se mi tistih nekaj odvečnih kilogramov najprej "obesi" na boke. Ali obstaja se kakšen spreten trik? Upam, da vprašanje ni trapasto. Lep pozdravček! 
Tanja

Draga Tanja, hvala za vprašanje, ki še zdaleč ni trapasto, ampak super in verjetno za marsikatero bralko zelo aktualno. Nihanje kilogramov (če govoriva o enem ali dvema) je nekaj, s čimer se med mesečnim ciklusom srečuje vsaka ženska, saj zadrževanje vode kot posledica hormonskih sprememb povzroči, da so nam enkrat naše oprijete kavbojke skoraj ohlapne, spet drugič pa jih sumljivo težko navlečemo na svojo zadnjico ;). Enako velja za prsi in še kakšen del telesa. Hormonske spremembe (lahko tudi zaradi drugih vzrokov – bolezni ščitnice, posledica nosečnosti, ...) tako na zelo neprijeten način vplivajo tudi na to, kolikšen delež naše garderobe bo vedno aktualen, koliko kosov pa bo rezerviranih le za 'vitke dni' (naj bo takih kosov čim manj, pa ne le zaradi razmerja med ceno in številom nošenj oblačila, ampak predvsem zaradi naše samozavesti).
Tebi konkretno se nekaj kilogramov več ali manj najprej pozna na področju bokov in zadnjice, kot si sama rekla. Prav tako si že sama ugotovila, da so haremke dober kos, saj ti služijo tudi takrat, ko imaš tiste štiri kilograme viška. Haremke so kos oblačila, ki ni vsem všeč, vendar so zares hvaležne ravno iz razlogov, ki si jih sama navedla. Pri hlačah s spuščenim sedalom, kot se v širšem smislu reče temu tipu hlač, imaš še več manevrskega prostora, saj ni nujno, da gre le za haremke (ki so običajno ohlapnejše), lahko so to tudi t.i. jahalne hlače ali zadnja leta zelo popularne 'boyfriend' kavbojke (ki delujejo, kot da bi si jih izposodila iz fantove ali moževe omare). Iz očitnih razlogov so v bokih oprijete hlače – naj gre za ravno rezane, zvonaste ali skinny hlače – najslabša možna izbira. Ker s področjem pasu nimaš problemov, bi ti svetovala tudi, da razmisliš o kakšnem krilu takega kroja, da se te v bokih ne oprime popolnoma, temveč se od pasu širi navzven (lahko A kroj ali širše okroglo rezano krilo, balonasto krilo, ...) in s tem 'dovoli' tudi kakšen kilogram viška na tem področju. Še zlasti obleke pa so po mojem mnenju takorekoč genialen kos oblačila, saj kvalitetno obleko (če ni ravno povsem volnena) lahko nosiš preko celega leta, tako da jo pozimi kombiniraš na pajkice ali neprosojne žabe, v prehodnih mesecih plastiš na krajše ali daljše jakne in jopice ter jo poleti preprosto skombiniraš s sandali in lepo torbico. Seveda se izogni ozki, ravno rezani, strogo krojeni obleki poslovnega videza. Zelo dober nakup bi bila kakršnakoli obleka iz džersija (saj je ta malce raztegljiv), enako dobre pa so tudi daljše tunike, ki jih lahko prepasaš ali nosiš ohlapnejše. Na vsak način se v tednih s plus kilogrami izogni temu, da bi se ti katerokoli oblačilo končalo na bokih in tako na tem področju ustvarilo vodoraven rez; nasprotno, tvoj namen je ravno ta, da oko lepo zdrsi preko bokov, ne da bi jih sploh opazilo.
Upam, da sem odgovorila na tvoje vprašanje in ti dala kakšno dobro idejo za skorajšnji nakup! 

(foto: lyst.com, thegloss.com)

P.S.:V skladu z duhom časa Odglavedopet po novem najdete tudi na Instagramu: http://instagram.com/odglavedopet.

Ni komentarjev:

Objavite komentar