nedelja, 17. marec 2013

Kritično oko: podelitev Viktorjev 2012

Včerajšnja podelitev Viktorjev oziroma rdeča preproga je postregla z zdaj že ustaljeno formulo za slovensko okolje: nekaj umirjene, nepretresljive klasike ter (žal precej več) nekaj manjših ali večjih spodrsljajev. Naj najprej omenim tisto, kar se mi je zdelo dobro. Na rdeči preprogi smo videli tri pare, ki so bili brezhibno urejeni za to priložnost: zakonca Romih, par Kranjc-Bagola ter par Žagar-Potrč. Iva Kranjc in Lili Žagar sta izbrali laskavi obleki za razkazovanje nosečniških oblin. Tudi moški so se držali klasike, kot jo tovrstna prireditev zahteva. Vseeno je treba malce okarati Boštjana Romiha, saj bi moral svoj suknjič zapeti.





Zelo všeč so mi bile tudi Irina Osypenko v svetlih čipkah (nje še nisem videla v zgrešenem outfitu), Živa Rogelj v rdeči obleki s paskom, pohvala tudi za frizuro, ter dvojica Martin (Vrhovnik in Razinger), brez pripomb. 





Če bi me Joan Rivers v oddaji Fashion Police vprašala po tem, komu bi pripela oznako 'best dressed nominee', bi si to mesto delili Nataša Pinoza v prelepi, klasični črni kreaciji Maje Štamol, ki ji je brezhibno pristajala, ter Polona Kasal zaradi asimetrične, bleščičaste obleke do kolen v kombinaciji s črnimi špičastimi salonarji, ker je preprosto delovala nonšalantno moderno, to pa je nekaj, kar na tej rdeči preprogi sila pogrešam. 




Všeč mi je bila tudi Pia Pustovrh v svoji obleki s spodnjim delom iz perja, oblekica je delovala enako dobro v kombinaciji s črno usnjeno jaknico kot tudi brez nje.




Če se ozrem še po tistih, ki so za moj okus udarili mimo, moram na sam vrh vsekakor postaviti Neisho, ki niza stilski kiks za kiksom in za katero mi je resnično žal, da ne najame profesionalnega stilista, ki bi ji pomagal pri oblikovanju učinkovite in primerne javne podobe.




Prav neposrečena je bila tudi Danica Lovenjak v kreaciji, ki jo je nadvse poredila, z vsemi plastmi blaga in dodatnimi plastmi spuščenih las pa je bilo enostavno vsega preveč.



Vsakoletni namen Iris Mulej je očitno le in zgolj šokiranje, tokratna obleka oz. celoten stajling so popolnoma neprimerni in zaradi vidnega spodnjega perila ter prsi, ki niso seksi, temveč vulgarno silile ven, jo gotovo lahko označim za eno izmed 'worst dressed nominee'.




Bilo je še nekaj manj očitno motečih, a vseeno neprimernih stvari, kot so najlonke z visokim sijajem (te bi morali za moj okus preprosto nehati prodajati), moških v oblačilih, ki bolj sodijo na sobotno tržnico in v nakupe špecerije kot na večerno prireditev, ter outfitov, ki so bili neprimerni zaradi očitnega neskladja s koloristiko oseb.








(fotografije: siol.net, govori.se, mediaspeed)

14 komentarjev:

  1. Strinjam se! :)
    Mi je pa tale tudi ena ljubših: http://img.rtvslo.si/_up/upload/2013/03/17/64974385_ov7a6609.jpg

    OdgovoriIzbriši
  2. pinoza daleč najboljša (razen torbice), večina ostalega v najboljšem primeru dolgočasno in v najslabšem grozljivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jojjj Neisha ga pa biksa, grdo bom rekla ampak mi je res kot ena Miss Piggy (ne morem si pomagat, prav žal mi je je, ker je odlična pevka). Zame zmaga Irina Osypenko Nemec - res vedno zadane in ima odlične stylinge. Pa Iva Kranjc mi je vedno všeč, Žagarce glih ne morem, pa Potrča tudi ne. Sta mi pa všeč Romih in njegova žena. Iris Mulej pa... škoda besed, ceneno in vulgarno, brez vsakršnega okusa. Najlepši na (ob) njej je njen Črt Slavec ;-). Sama bi se verjetno najboljše počutila v obleki Nataše Pinoza - večna eleganca, hvaležen kroj.

    OdgovoriIzbriši
  4. NO,seveda,pogled na trop neokusno oblečenih Slovenčič me sploh ne čudi.Vedno iste osebe biksajo...pa da jih ne razžalosti, ko so javno okregane.Image in Slovenija...to izobraževanje se prične že od malih nog.Sicer to je Slovenija...:(

    OdgovoriIzbriši
  5. Iris je spet pretiravala, vse pokvari; nevem kaj hoče doseči s tem sramotenjem.
    Tista z ogromno rdečo pentljo je mogoče hčerka Jožeta Potrebuješ...? Vsekakor čestitke za pogum, za stil malo manj. :) Prava barva & preprosti kroj je zagotovljena zmaga.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne, ne, božični paketek je ena mladoletna deklina, ki sodeluje s Čuki.

    OdgovoriIzbriši
  7. koliko komentarjev :D! super čajanko imamo tule, medtem ko zunaj sneži ...

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako pridejo oblečeni ....to je stil posameznikov ..za vsako oko nekaj. Da pa plačujejo kvazi debilnega Kobala to pa je bolano.Ta pa se sam sebi reži svoji abotnosti.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ziva, Božični paketek. :D

    OdgovoriIzbriši
  10. draga anonimna, se strinjam z vsem, kar si napisala. tudi sama sem razmišljala o Bernardi Žarn, ker mi ni sodila v kategorijo spodrsljajev, vendar tudi ne morem reči, da je bilo z njenim outfitom vse ok. glavni problem ženske variante smokinga, ki ga je izbrala (suknjič in črne haremke), je v materialih, predvsem hlače so se mečkale, razlika v materialih med hlačami in suknjičem je bila očitna (to na tej fotki, ki si jo polinkala, ni tako očitno). nato pa še malce neposrečen stajling - zadeva bi delovala bistveno bolje, če ne bi imela torbice preko telesa, ampak eno malo večerno torbico v roki, ter lase, spete v visoko figo namesto casual čopa. osebno bi v njenem outfitu tudi belo bluzico nadomestila s čim drugim, morda bluzo z drugačnim izrezom, preprosto moško srajco (lahko tudi v ženski varianti, npr. s pentljo pod vratom) ali kaj podobnega.

    OdgovoriIzbriši
  11. Vidiš, bi bilo zanimivo prebrati, kako za posebno priložnost skombinirati hlače. Sicer se mi zdi, da boš zagovarjala mnenje, da če je priložnost tako posebna, le oblecimo primerno obleko/krilo, a vseeno se nekatere od hlač ne ločijo, druge pa bi rade imele kakšno alternativo (pol)svečanim oblekam recimo za birme, krste, poroke, rojstne dneve in ostale svečane dogodke. Vse prevečkrat vidim hlačno-kelnarske kombinacije :S

    OdgovoriIzbriši
  12. dobra ideja za enega izmed naslednjih člankov! sem si že zapisala ;). drugače pa je moje 'trobljenje' na temo kril/oblek bolj posledica tega, da pri svojem delu vidim tako prevladovanje hlač pri ženskah, da zato želim še malo spromovirati krila. vsekakor se da tudi s hlačami urediti zelo svečano in elegantno (pa nič kelnarsko :D).

    OdgovoriIzbriši