ponedeljek, 21. marec 2016

Pomladni plaščki

Temperature so se že toliko dvignile, da smo odložile zimske puhovke in debele volnene plašče. Najbrž že marsikatera razmišlja o nakupu novega vrhnjega oblačila, zato tokrat nekaj besed o pomladnih plaščkih. Pomlad je s svetlejšimi dnevi in toplim sončkom čas, ki kar kliče po svetlejših barvah in pestrih vzorcih, police trgovin pa nudijo izjemno bogato ponudbo različnih plaščkov in daljših jaknic, ki popestrijo naše službene dneve in nas popeljejo tudi v brezskrbne vikend dni. 

Če razmišljate o nakupu novega trenčkota – naj bo stari že ponošen ali pa ste se njegove barve preprosto naveličale – razmislite o barvni ali vzorčasti različici tega večnega kosa. Dolžina do bokov ali srede stegen deluje bolj 'casual', medtem ko je trenčkot do kolen kos, ki ga lahko kombinirate na vse modele hlač in na večino kril. Temno modra barva je nekoliko svetlejša od črne in pristaja prav vsem, na voljo pa so tudi pastelne barve, večna peščena in letos zelo modni koralno rdeči odtenki.

(foto: asos.com) 

(foto: promod.com) 

(foto: thebestfashionblog.com)

Še bolj zanimiva možnost, ki že kar nekaj let strumno vztraja na pomladnih pistah, pa je plašček ravnega kroja, ki se lahko zapenja na zadrgo ali gumbe. Lahko je iz tanjše volnene, bombažne ali viskozne mešanice, gladek ali teksturiran. Enobarven bo deloval nekoliko bolj formalno, medtem ko bo cvetlični ali geometrijski potisk dodal zanimivo noto še tako uniformiranim črno-belim službenim outfitom. Dodatna prednost ravno krojenega plaščka je ta, da lahko v pravi kombinaciji delujejo tudi zelo elegantno, zato ga boste lahko oblekle tudi na spomladansko poroko, h krstu, birmi ali za v gledališče. Kar pa ne pomeni, da so ti plaščki zgolj elegantni. Ob kombinaciji z ozkimi kavbojkami in zanimivimi čevlji bo dobil pravi ulični nadih. Zelo versatilen kos torej, vreden naše pozornosti in investicije.

(foto: esprit.com) 

(foto: marella.com) 

(foto: maxandco.com)

(foto: maxandco.com) 

(foto: zara.com)

Še beseda ali dve o barvah. Če imate doma že kakšen zgornji kos v črni, potem se vsekakor opogumite za barvito različico pomladnega plaščka. Če je vzorec droben in dovolj subtilen, ga lahko kombinirate tudi na kakšen drug vzorčast kos, še sploh, če imata oba vzorca 'rdečo nit' v obliki sorodnih barv v vzorcu. Če pa ga boste kombinirale na pretežno enobarvne kombinacije, potem pa problemov sploh ni. V hladnem jutru si okrog vratu zavežete še enobarven tanjši šal ali ruto in ste pripravljene na pomlad!

(foto: pinterest.com)

3 komentarji:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lansko jesen me je očaral plašček, ki ni prav zimski, pomladni pa tudi ne. Je mešanice dlake alpaka in "poletne" volne. Nekakšna termoregulacija torej. Nosim pa ga takrat, ko so jutra še zmrznjena, popoldnevi in večeri pa bolj blagi. Da pa o lepi barvi fuksije sploh ne govorim ... (slike in povezave mi nikakor ne uspe pripeti).

    OdgovoriIzbriši