četrtek, 10. marec 2016

500 podjetnic 2016

Včeraj sem se udeležila dogodka '500 podjetnic', ki enkrat letno združi podjetnice iz vse Slovenije. Dogodek je zasnovan kot mešanica predavanj in mreženja; za moj okus gre za super idejo in krasen dogodek, ki bi verjetno bil enako uspešen (in zaželjen), tudi če bi se recimo zgodil 2x letno.


Konferenco je gostila Unionska dvorana, ki je z lepim ambientom in dovolj zračnim prostorom poskrbela za odlično ozadje tako za nastopajoče kot tudi za nas, ki smo sedele v dvorani. Pogled na cca. 560 udeleženk, ki smo bile skladno z zapovedanim kodeksom oblačenja vse v rdečem, saj je rdeča barva barva strasti, moči, poguma in zahteva samozavest, je bil prav osupljiv.Predavanja so me navdušila, še posebej bi izpostavila Dejana Roljiča, ki je skozi zabavno in prav nič suhoparno powerpoint prezentacijo povedal svojih 15 nasvetov za uspešno podjetništvo; na drugačen način me je navdušila tudi hrvaška motivatorka Ana Bučević. Obe predavanji sta mi dali kar precej za misliti, sta me pa tudi potrdili v tem, da mora človek delati tisto, do česar čuti največjo strast, za kar je po domače povedano rojen, saj le to prinese zadovoljstvo in uspeh. Torej sem na pravi poti ;).

Ker sem na dogodek odšla sama in ne v družbi prijateljic podjetnic kot nekatere druge udeleženke, sem bila tam bolj kot ne prepuščena lastni iznajdljivosti in zato lahko dogodek objektivno ocenim tudi s tega vidika. Ne glede na odlično organizacijo poteka dogodka od a do ž moram priznati, da za moj okus samo mreženje ni bilo dovolj organizirano. Za navodila in mreženje je skrbelo podjetje BNI, ki je v svetovnem in slovenskem merilu vodilno podjetje za poslovno mreženje, ker pa sem pred nekaj leti že bila na enem BNI sestanku, sem podobno strukturo mreženja (tam ima vsak udeleženec na voljo 30 sekund za kratko in jedrnato predstavitev svojega posla) pričakovala tudi na dogodku '500 podjetnic'. Žal je bilo na tem dogodku mreženje zamišljeno kot neformalno srečevanje v odmoru za malico in med kosilom, a na ta način se pač ne da opozoriti nase in na svoje storitve več kot le nekaj ljudi. Tudi sama bi z veseljem slišala predstavitve vseh podjetnic, ki se ukvarjajo s področji, sorodnimi mojemu, poleg tega pa bi na ta način lahko hitreje ugotovile svojo kompatibilnost in navezale več stikov. Kljub vsemu sem spoznala nekaj krasnih žensk, s katerimi smo si izmenjale vizitke in upam, da bomo ostale v kontaktu ter skupaj naredile kakšno super stvar.


Da se dotaknem še 'mojega' področja dogodka ;). Kot sem že omenila, je bil predpisan kodeks oblačenja rdeča barva, in dokaj previdljivo so med udeleženkami prevladovale kombinacije črne in rdeče barve. Sama sem izbrala mehkejšo, lososovo rdečo v kombinaciji s temno sivo, saj ta kombinacija mnogo boljše pristaja mojemu barvnemu tipu od črno-rdeče. Obleka je delo šivilje Alenke, več o obleki pa v naslednjih dneh na blogu.


Čeprav sem videla ogromno zelo lepo urejenih dam, pa sem pogrešala nekaj več kreativnosti in tega, da bi si katera upala malce 'poštrleti' iz množice. Ne morem pa tudi, da ne bi pokarala nastopajočih moških, saj so prav vsi, od voditelja do predavateljev, na odru stali z odpetimi suknjiči in nerodno štrlečimi kravatami. Sem mislila, da je pravilo o zapetem zgornjem gumbu jasno vsaj tistim, ki se vsakodnevno ukvarjajo z (javnimi) nastopi, a očitno ni tako! Če pa suknjič skoraj poči, ko ga gospod zapne, je zagotovo čas za nakup novega v primern(ejš)i velikosti ;).

Vse čestitke organizatorkam za zelo dobro in smooth izpeljan dogodek, ki je tudi vseskozi zgledno pokrit na njihovi FB strani (podjetnica.com). Meni zagotovo ni žal, da sem se ga udeležila in sem od njega veliko odnesla.

Vse fotografije: Tina Martinec Selan/Odglavedopet

Ni komentarjev:

Objavite komentar