torek, 29. december 2015

Vprašanje bralke: Kaj naj oblečem za svečano priložnost, če ne nosim kril in visokih pet?

Živjo, 
imam eno vprašanje. Kaj bi mi svetovala obleči za svečano priložnost, če nikoli ne nosim kril? Prav tako odpadejo čevlji s peto. Kaj mi sploh še preostane??
Hvala za odgovor!
Urška


Draga Urška,

res je,  da se ti z odpovedjo krilom (in oblekam) ter čevljem s peto malo zoži izbor svečanih oblačil. To pa še ne pomeni, da se ne moreš prekrasno, svečano in večerno urediti, tudi če si ljubiteljica hlač in 'flat' čevljev. Na zalogi imam kar nekaj variant oziroma predlogov, ti pa izberi tisto, ki ti bo najbolj pisana na kožo.
Klasika, na katero prisegajo slavne zvezdnice (oziroma njihove stilistke ;)), je recimo eleganten ženski kosim, ki spominja na žensko varianto smokinga. Obvezen je teliran model suknjiča ter večeren material. Osebno se mi zdi suknjič na V, nošen 'na golo', odlična večerna varianta, kjer ne gre za vulgarnost, temveč subtilno zapeljiv učinek. Dodaš lahko 'slipper' varianto čevlja. Še dober makeup in mala večerna torbica, pa si pripravljena na nepozaben večer.

 (kolaž: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

 (foto: blacktiemagazine.com)

(foto: dhgate.com)

Odločiš se lahko tudi za kombinacijo ožjih elegantnih hlač in svilene tunike, ali pa obrneš igro volumnov ter se poigraš s širokimi, padajočimi hlačami in ženstveno bluzico. V obeh primerih lahko dodaš enostavne balerinke, za elegantnejši videz izberi take na špico in iz res lepega materiala, recimo lakaste.

                                                         (kolaž: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: gettyimages.com) 

(foto: popsugar.com)

Zakaj pa ne bi razmislila o možnosti kombinezona, ki je sveža, nepredvidljiva različica večerne obleke? S tem malce neobičajnim kosom ti bodo odprta vrata vseh elegantnih priložnosti, še zlasti če izbereš takega v črni ali rdeči barvi ter primerno padajočega materiala. Dodaj pisemsko torbico in čevlje s paščki v obliki črke 'T' in tvoj stajling po popoln.

  (kolaž: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

 (foto: popsugar.com)

(foto: zara.com)


Ne glede na izbrano večerno kombinacijo pa svetujem en dober kos nakita (morda veliki uhani s kamni ali nekaj nizov bisernate zapestnice) ter obvezen, zmerno diskreten oblaček opojnega parfuma. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar