torek, 7. julij 2015

Vprašanje bralke: kopalke za večje prsi

Pozdravljeni, 

redno prebiram vaš blog, ki je mimogrede super ;).
Nedavno nazaj ste pisali, katere kopalke pašejo tistim z manjšimi prsmi, mene (in mislim, da tudi dosti preostalih vaših bralk) pa zanima, kateri modeli ustrezajo tistim z večjo košarico (D in več).  
Hvala za odgovor in lep sončen dan še naprej.

Nina

Pozdravljena, Nina,

hvala za gotovo aktualno vprašanje. Najbrž bi naredila enim in drugim krivico, če bi rekla, da je lažje najti kopalke za majhne ali velike prsi, je pa sigurno tudi za bolj obdarjene težko najti pravi model in velikost kopalk.
Osnovni princip pri velikih prsih je, da je treba paziti, da so prsi ustrezno podprte. Prvič je to pomembno zaradi same fiziologije, če so prsi primerno fiksirane na mestu, to omogoča lažje gibanje, plavanje, športanje in ostalo ter uporabnici nudi občutek varnosti. Drugič pa je to pomembno tudi s stališča videza, dovolj strukturiran zgornji del kopalk prave velikosti namreč optično deluje laskavo na večje prsi in jih uravnoteži, brez da bi bilo videti, kot da smo enostavno oblekle premajhne kopalke.

(foto: oceanbunny.com)

Za velike prsi svetujem modrček kopalk, ki naj bo ustrezno ojačan, lahko s kostjo, stranskimi šivi/všitki ali pa podložen – ne v smislu 'push up', temveč da ima tkanina vsaj dve plasti, med katerima je tanjša pena ali podloga. To prsi lepo drži na mestu, preprečuje pa tudi, da bi se videlo čez mokre kopalke. Modrček naj ima dovolj široke naramnice, tiste le za prst tanke so rezervirane za majhne prsi. Prav tako odpadejo trikotne bikinke na trakce, ker opore ne nudijo. Naj opomnim na to, da pravilno (dovolj visoko) nameščene prsi naredijo lepo postavo in navidezno odvzamejo nekaj kilogramov, enako kot velja tudi za spodnje perilo. Kar se tiče modelov kopalk, so zelo hvaležni t.i. 'halter neck' modeli, kjer širši trak zavezujemo za vratom. 

(foto: swimwearall.com)
(foto: oprah.com)

(foto: forever21.com)

Pri klasičnem, t.i. 'modrčkastem' modelu zgornjega dela kopalk, kot rečeno pazite na dovolj široke naramnice, vodilo naj bo 2-3 centimetre, lahko tudi kakšen centimeter več za dobro oporo. Modrček mora prsi dobro zaobjeti in biti prave velikosti, da ne pride do 'double boob' efekta, kjer se blago zareže v prsi, zaradi česar se te 'zlivajo' čez rob. 

(foto: shopnewz.com)

Svetujem enobarvne kopalke ali take z enakomernim, drobnejšim, ne preveč vpadljivim vzorcem. Dodatno blago v obliki volančkov, resic ali drugih okraskov optično priteguje pozornost na prsi in jih zato še zveča. V primeru, da imate spodnji del telesa vitek in bi ga rade poudarile, se aplikacij lahko poslužite na spodnjem delu kopalk. Če vam je všeč nekoliko retro slog filmskih div, pa postavi z oblinami krasno pristajajo tudi enodelne kopalke z ojačanim zgornjim delom. Še slamnik, velika sončna očala in lepe sandale, pa boste kraljica plaže.

(foto: elegantpicks.com)


(foto: dailymail.co.uk)

2 komentarja: