petek, 31. julij 2015

Trendi za jesen in zimo 2015/16

Pretekli teden nas je ravno prav ohladil, da smo začele razmišljati o jesenskih oblačilih ... Za vas sem pregledala in predelala vse trende ter vam spodaj serviram najbolj opazne, najbolj nosljive in najbolj uporabne.

Boho/patchwork
Če ste mislile, da je trend mode iz sedemdesetih že passé, ste se zmotile! Nadaljuje se tudi v zimsko sezono, z dolgimi vzorčastimi oblekami, resicami (npr. na jaknah, brezrokavnikih), širokimi hlačami ter kvadratno obliko debelejših pet na obutvi. 
V smislu 'boho' ali rahlo hipijevske mode so zelo modni tudi 'patchwork' vzorci in plastenje večih vzorcev v istem outfitu. Materiali so težki, kot se za jesen in zimo spodobi, precej je žakarda, ki mestoma spominja na babičin kavč ali dragoceno pregrinjalo za posteljo. Tudi ta trend po mojem mnenju rabi dobro, moderno kombinacijo, da zaživi svoje življenje v letu 2015 ali 2016 ;).






Ovca
Krzno v tej sezoni se pojavlja subtilno, kot okrasni detajl ali obroba npr. na rokavih ali ovratniku, zelo 'in' pa so tudi jakne iz ovčje kože ali imitacije le-te (ang. shearling). Če kaj, potem v taki jakni ali plašču zagotovo nikogar ne zebe!





Elegantne puhovke
Še ena dobra novica za vse zmrzljivke: zelo zelo modne so tudi prešite puhovke, ki so zaradi načina izdelave in elegantnih krojev še kako šik in primerne za v mesto. Dodajte usnjene rokavice in luštno kapo, pa boste povsem primerne tudi za v službo.



Rdeča
Na veliko veselje vseh ljubiteljic rdeče bo te prekrasne barve veliko v prihajajoči sezoni. Pojavlja se v vseh odtenkih, od svetlejše rdeče (tudi kakšen kos koralne barve, ki ga sicer nosite poleti, lahko v primerni kombinaciji oblečete to jesen) preko prave rdeče do temnejših odtenkov jagodičja in rdečega vina. Na moje veliko veselje je videti tudi precej plastenja rdečih odtenkov, kar deluje izredno zanimivo in sveže.





Gotski glamur
Tudi črni se ne bo treba odpovedati, če pa ima oblačilo še pridih punka ali 'črne romantike', toliko bolje. Primer: črna čipkasta bluza v kombinaciji z zapestnico z zakovicami ali usnjenimi hlačami, ali pa dolga čipkasta obleka, ki jo kombinirajte na motoristične gležnjarje z okrasnimi verigami.






Gladek žamet
Mehčal in grel nas bo tudi žamet, še posebej gladek žamet, ki s svojim mehkim sijajem doda zanimiv element teksture v kombinaciji z volno, svilo, usnjem ali džinsom. Gotovo imate kakšen tak kos v omari izpred nekaj let, tako da lahko poiščete le novo kombinacijo starih oblačil, t.i. 'shop your closet' pristop ;).






Svetleče teksture
Hura za vse 'srake'! Že vrabci čivkajo, da svetleče teksture že dolgo niso več rezervirane samo za zvečer, ampak lahko krilo s kovinskim leskom ali s kovinskimi nitmi prepreden suknjič nosimo tudi za v službo. Zvečer ali za kakšno posebno priložnost pa si dajte duška z obleko, ki je v celoti pošita z bleščicami. Umirite le nakit in make-up, da ne bodo ljudje rabili sončnih očal, ko vas bodo pogledali. Še en nasvet: izberite kovinski sijaj s pravim podtonom glede na vaš barvni tip oziroma podton polti, da boste videti sveže in sijoče namesto bolne in utrujene.






Novi hlačni kostim
Hlačni kostim doživlja pravi 'comeback', pri čemer bodo to sezono hlačnice skoraj obvezno ravno rezane in čim širše (priporočam kombinacijo s petami), suknjiči pa asimetrični in s skoraj arhitekturnimi detajli. Odveč je poudarjati, da lahko posamezne elemente takega kostima nosite tudi ločeno (hlače z drugimi zgornjimi deli, suknjič pa z drugimi hlačami, krili ali čez obleke), s čimer dobite veliko uporabnih kombinacij iz dveh kosov oblačil.






Fotografije so s spletnih strani: vogue.com, vogue.fr, marieclaire.co.uk.

2 komentarja:

  1. Joj, ne še !!!! :-)

    lp, maja

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi sama se še upiram jeseni, ampak kaj ko jutranje in večerne temperature že kažejo nanjo.
    Od teh smernic mi najbolj leži rdeča, pa njeno kombiniranje. Pri boho stilu sem se že spogledovala s krilom iz žakarda na balon, ki me še čaka. ;) Všečne so mi široke pete, pa hlačni kostimi in seveda sračji stil - kakšna bakrena. Elegantne puhovke v svetlih barvah so mi zelo všeč, vendar za prikrit kakšno kilo, bi morala najti res pravi A kroj, ampak si še ne zamišljam ogleda po trgovinah.

    Tina, barve torej: rdeča v vseh tonih - super za koralno, pa bež, črna...še katera izstopa?

    OdgovoriIzbriši