četrtek, 6. avgust 2015

Kako nositi belo?

Bela je barva, h kateri se večinoma zatekamo poleti, poleg svečanih priložnosti, ko je bela tudi zelo aktualna. Zakaj jo ljudje sicer najraje nosijo poleti? Res je, da so svetla oblačila hladnejša od temnih. Večina je tudi prepričana, da jim poleti bela bolj paše, ker imajo malo barve od sonca, pozimi pa se zdi, kot da jih bela naredi še bolj blede. Slednje je bolj občutek kot resnično dejstvo, saj na vtis (nezdrave) bledice bolj vpliva odtenek bele barve kot samo dejstvo, da gre za belo. Tudi bela barva ima, kot vse druge barve, veliko različnih odtenkov, in kateri odtenki bele so za nas optimalni, je odvisno od našega barvnega tipa. Če pa govorimo o povsem običajni, 'beli' beli barvi (to je barva, ki si jo običajno predstavljamo kot barvo sten ali snega, torej ima v sebi nekaj modrikaste), poglejmo, kako jo je najbolje nositi, da najbolj poudarimo našo naravno obarvanost.
Svetlolaske s porcelanasto poltjo in svetlimi očmi so tiste, ki so videti dobro v beli 'odglavedopet' (toliko bolje, če gre za malenkost mlečni odtenek bele), lahko pa jo kombinirajo na peščene, svetlo sive ali pastelne odtenke. 


(foto: posh24.com)

Temnooke temnolaske bodo opazile, da jih izključno bel outfit 'izpere' in da na obrazu nekaj manjka, zato svetujem kombinacijo s katero izmed temnih barv, npr. s črno, temno zeleno, temno vijoličasto, vinsko rdečo itd. 

(foto: desirulez.me)

Podobno velja za temnolaske s svetlimi očmi, ki naj tudi belo kombinirajo s črno, temno modro ali – tudi odlično za poletje – katero izmed zelo živih barv, npr. z rdečo, pariško modro, turkizno zeleno in podobno. 

(foto: dailymail.co.uk)

Sivolase dame bodo videti harmonično in elegantno, če bodo belo plastile na sive tone, nakit iz srebra ali belega zlata, tkanine s srebrnim leskom, hladne modre odtenke ali pa morda na odtenke rožnate ali celo fuksije. 


(foto: pinterest.com)

Kako pa naj belo nosijo rdečelaske in ženske s pepelnato blond lasmi, kajti obojim bela še najmanj pristaja od vseh naštetih? Kot prvo je bolje, če je njihova izbrana bela nekoliko bolj mlečna, smetanasta, in ne tako zelo modrikasta. Zanje je odlična kombinacija bele z džinsom, ob obrazu pa jim pristaja lep kos nakita. Rdečelaske si bodo polaskale tudi ob kombinaciji z rjasto, opečnato, zlato ali olivnimi odtenki, medtem ko bo za blondinke s srednje temnimi lasmi najbolje, če bodo belo oblekle s katerim izmed pudrastih, peščenih ali srednje rjavkastih tonov.


(foto: celebs.allwomenstalk.com) 

(foto: pinterest.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar