četrtek, 13. avgust 2015

Vprašanje bralca: Kako kupiti nakit za najdražjo?

Živjo Tina,

Jaz imam pa mogoče eno malo nenavadno vprašanje. Svoji najdražji za posebne priložnosti rad kupim kos nakita, vendar se mi je že večkrat zgodilo, da sem 'falil'. Saj je bila vesela, ampak videl sem, da kosov ne nosi zelo pogosto, čeprav ima rada nakit in ga nosi vsak dan. Bliža se pomembna obletnica in res bi ji rad kupil nekaj, česar se bo zelo razveselila, pa potem tudi nosila. Finančno ne grem v nobene ekstreme, vseeno pa se mi nekaj zlatega zdi dobra investicija ...
Imate mogoče kakšen nasvet?

Hvala in lep pozdrav,
Marko

(foto: dailymail.co.uk)

Pozdravljen, Marko,


Hvala za super vprašanje! Zagotovo niste edini s podobno dilemo, tako da bo tole verjetno marsikomu v pomoč.
Pri darilih se vedno držimo tega, da kupujemo z mislijo na obdarovanca ali obdarovanko. To pomeni, da gledamo na njegov/njen okus in ne toliko na svojega. Seveda mora imeti izbran kos nakita za vašo najdražjo tudi vaš osebni pečat, pa vendar razmislite, ali se morda vajin okus glede tega nekoliko ne razlikuje. Če vam je pomembno, da bo nakit nosila, potem morate kupiti nekaj takega, kar bo zagotovo v njenem slogu. Pri tem vam je lahko v pomoč nakit, ki ga že ima doma in ga nosi. Ali je ta nakit bolj droben ali večji? Je preprostih, minimalističnih linij ali je oblikovanje detajlno, nekoliko bolj 'okrašeno'? Ima raje kovine s hladnim leskom (srebro, belo zlato) ali s toplim (rumeno zlato)? (Slednje je sicer odvisno tudi od njenega barvnega tipa.) Morda ji je všeč zlato s pridihom rožnate, ki je zadnja leta zelo modno in popularno? Ali so ji všeč tudi (pol)dragi kamni in katere barve kamne nosi?
Nadalje razmislite o tem, kateri kos nakita ji bo prišel najbolj prav. Če vsakodnevno nosi uhane, potem je to zagotovo dobra naložba. Morda pa rada nosi ogrlico in bi bila vesela novega obeska? In tako dalje. Skratka, vodilo naj vam bo to, kar že ima in ima rada. Če morda skupaj listata kakšno revijo, pregledujeta spletne strani ali se sprehajata po mestu, ni odveč biti pozoren, kaj vam bo pokazala kot tisto, kar ji je všeč. Občasno pa dame tudi povsem 'konkretno' namignemo naše želje med ogledom kakšne izložbe ;). Prepričana sem, da bi bila izredno vesela tudi kosa nakita, ki bi ga izdelali po naročilu glede na vaše želje, saj bi bilo to zares osebno darilo.
Čisto konkretno lahko priporočim Zlatarstvo Skušek iz Ljubljane, kjer sem vedno zelo zadovoljna z njihovim delom, saj so pripravljeni prisluhniti željam in so zelo prilagodljivi tudi pri izdelavi po naročilu. Da o tem, koliko prekrasnih kosov je vedno v njihovih vitrinah, ne govorim ... ;)
Upam, da boste s pomočjo zgornjih nasvetov našli prekrasen kos za vašo najdražjo in jo z darilom razveselili!

Ni komentarjev:

Objavite komentar