torek, 14. julij 2015

Dober osebni slog za ženske v zrelih letih (2. del)

Ne glede na izbrani slog, ki podpira vaš način življenja – vašo službo, hobije – ter ki najbolje izraža vašo osebnost, ženske v zrelih letih najpogosteje (z)grešijo na spodnje načine.

Izbira 'ortopedskih' čevljev. Zelo razumljivo je, da morajo biti čevlji kvalitetni in udobni, a naj dober videz čevljev zato ne bo kompromitiran. Obstajajo znamke čevljev s tako oblikovanimi kopiti, da ta zagotavljajo nogi optimalno nošenje, pa še videti so odlično. Tržišče ponuja lepo število znamk obutve za zahtevnejše noge, tako da za 'staromamske' čevlje ni več izgovorov. 

(foto: dailymail.co.uk)

Napačna frizura. Poleg prave barve las za izbrani barvni tip je zelo pomembna tudi oblika frizure, ki naj podpira obliko ženskega obraza in z njega odvzame nekaj let. Splošno pravilo (z redkimi izjemami) je, da predolgi lasje na starejših ženskah lahko hitro delujejo pusto in neurejeno, enako pa postarajo tudi t.i.'sive trajne' – če se le da, izberite tako striženje las, ki ne bo potrebovalo trajne ondulacije, takoj boste videti bistveno bolj mladostno.


(foto: shorthairlooks.com)

Slabo prilegajoča oblačila in napačno perilo. Ne izbirajte prevelikih krojev oblačil, ker le-ti ne bodo skrili odvečnih kilogramov, ampak jih bodo dodali še več. Zelo pomembno je, da se vam oblačila odlično prilegajo, za kar je pogosto treba oblačilo šiviljsko prilagoditi. Naj vam ne bo škoda tistih nekaj evrov za popravilo pri šivilji, ker bo razlika neverjetna ─ v vaš plus. Izberite tudi pravi modrček, saj tudi ta lahko postavi optično odvzame kar nekaj kg. Enako velja za spodnje hlače za oblikovanje postave, s katerimi lahko oblečete tudi ozko obleko in ste videti odlično.

Pokažite malce kože. Včasih postara preprosto dejstvo, da ste zapete 'odglavedopet'. Ne pravim, da je rešitev v prekratkih miničih in preglobokih dekoltejih. Če pa na subtilen način pokažete nekaj kože, npr. zapestja v tričetrtinskih rokavih, izberete subtilen izrez majice ali naglasite vitke gležnje v lepih čevljih, bo to zmagovalen videz, ki vas bo poživil in pomladil.

(foto: womanandhome.com)

Tudi mladostniško ni ok! Vsake toliko časa se zgodi, da se dama v iskanju svoje izgubljene mladosti povsem prepusti najstniškim vzgibom in misli, da bo v raztrganih kavbojkah, majicah za 8 € in sintetičnih čevljih videti mlada. Ponavadi izpade bolj žalostno kot kaj drugega. Svetujem, da vsekakor daste prednost kvaliteti pred kvantiteto in kupujete kvalitetna oblačila. Ni se treba odreči mladostnim trendnim kosom, ki kot začimba popestrijo vsako garderobo, dobro pa je razmisliti o drobnih prilagoditvah. Na primer: če ljubite usnje, bo verjetno usnjena jakna v kakšni drugi barvi kot črni lepše pristajala vašemu obrazu in bo prijaznejša do morebitnih gub, pigmetnih madežev, podočnjakov in podobno. Nadalje bi znalo biti semiš usnje zaradi mehkejše, žametne teksture prijaznejše do starejšega obraza kot gladko usnje. In tako dalje.

Upajte si poskusiti nekaj novega. Morda ste že leta, celo desetletja ujetnica prepričanja, da vam določena stvar ne pristaja. To je lahko določena barva ali kos oblačila. (Imela sem že stranke, ki niso oblekle krila 40 in več let!) Kaj pa če bi si vseeno dale priložnost in nase pogledale z druge plati? Za vsako žensko obstajajo pravi odtenki vseh barv in pravi kroji vseh vrst oblačil, le poiskati jih je treba.

(foto: fashionrobe.com)

4 komentarji: