ponedeljek, 25. februar 2013

Kritično oko: podelitev Oskarjev 2013

Podelitve Oskarjev še nikoli nisem komentirala, ampak ker mi bralke ob različnih priložnostih poveste, da take reči zelo rade berete, bom tokrat nekaj stavkov namenila tistim outfitom z včerajšnje rdeče preproge, ki so mi najbolj padli v oči - v dobrem ali v slabem smislu.

Najprej bom omenila dve dami v modnih oblekah s kovinskim sijajem. Obe sta kot celota urejeni popolno, pri čemer mislim obleko, frizuro in makeup. Svetlikajoča kreacija v barvi modrikaste mesečine, ki jo je nosila Naomi Watts (Armani Privé) ter svetlo zlata obleka Jessice Chastain (tudi Armani Privé) preprosto delujeta, in to, da je vsaka od obeh dam v barvi, ki prekrasno dopolnjuje njeno naravno koloristiko, pri tem gotovo ni naključje. 




(fotografiji: marieclaire.co.uk)

V pozitivnem smislu mi je padla v oči tudi Jennifer Aniston s svojo preprosto (dare I say 'dolgočasno'?) rdečo Valentino obleko. Odtenek je odličen zanjo, osebno bi jo sicer skrajšala za nekaj cm, saj se zato, ker je predolga, obleka nekako mečka. Kakorkoli že, obkljukano.


(foto: mashable.com)

Razočarala me ni tudi Charlize Theron v Dior Haute Couture dvodelni obleki smetanove barve s peplumom. Skoraj prepričana sem sicer, da sem Charlize Theron že videvala na drugih rdečih preprogah v oblekah, zelo podobnih sinočnji, pa nič za to. Če nekaj deluje, tega ni nujno treba spreminjati, kajne? Odtenek obleke je dober za njeno polt, tudi frizura, sicer 'fantovsko' pristrižena, ji prekrasno uokviri lep obraz, skratka, brez pripomb. 


(foto: glamour.com)

Pohvalila bi tudi Jennifer Hudson in njeno svetlikajočo polnočno modro Roberto Cavalli obleko. Obleka ima svetleče aplikacije, ki spominjajo na luske morske deklice, spuščeni lasje, počesani na eno stran telesa in odsotnost drugih okrasnih detajlov pa še podkrepijo to asociacijo.


(foto: glamour.com)

Zdaj pa še nekaj tistih, ki se mi niso zdele najboljše.


Jennifer Lawrence je, tako kot za podelitev Grammyev, kjer je nosila rdečo Dior obleko, tudi včeraj izbrala obleko modne hiše Dior. Obe obleki sta na nek način podobni in čeprav zelo občudujem delo oblikovalca Rafa Simonsa za Dior, nekaj na obeh oblekah ne deluje. Postava Jennifer Lawrence v njiju deluje kot negibno vpeta v zelo trd in zelo dolg korzet, še posebej nenavadno se obe obleki 'obnašata' v predelu pod pasom in boki. Tudi sicer je obleka morda malce poročna za tako prireditev ...?


(foto: glamour.com)

Absolutno mi ni všeč obleka Anne Hathaway oz. ona v tej obleki. Obleka je znamke Prada in se ji enostavno ne prilega: guba se, mečka, skoznjo se vidijo njene bradavice in nasploh deluje ceneno. Anne, ki nikoli ni bila med močnejšimi, je za vlogo v mjuziklu Les Miserables shujšala skoraj do kosti, in čeprav se vidi, da z vsemi sredstvi (biseri, frizura, ...) igra na note Audrey Hepburn, deluje utrujeno in izprano. 




Tudi od zadaj je obleka prava (neprilegajoča se) zmešnjava.


(foto: mashable.com)

Halle Berry je pogosto v oblekah Versace in tudi tokrat je ostala zvesta dizajnu te znamke. Srebrna, črtasta, s podloženimi rameni poudarjena kreacija mene spominja zgolj in le na Zvezdne steze. Frizura pa na 'nesrečo' Cameron Diaz v filmu Nori na Mary.


(foto: justjarred.com)

Za konec bi omenila še pevko Adele, ki je sicer za žensko s kar nekaj odvečnimi kilogrami zelo lepa in običajno tudi odlično urejena. Tudi tokrat ni z njeno obleko (črno kreacijo angleške oblikovalke Jenny Packham) nič zares narobe, le da se sprašujem, zakaj pogosto nosi precej visoko ob vratu zaprte izreze, ki njeno postavo naredijo obilnejšo in manj definirano. Bolje bi bilo, če bi pokazala nekaj svoje mlečne kože na vratu in dekolteju.  


(foto: mashable.com)

10 komentarjev:

  1. super, da si se tega dotaknila :)
    če potegnemo črto veliko slabih stilistov, kajne?

    OdgovoriIzbriši
  2. ajde, se strinjam z vsem in še nekaj: prav nobena obleka mi ni "to die for"... mogoče bi se še najbolj ogrela za Jennifer, ampak ne morem mimo tega, kako bi barvno bolje pasala temnolaski...

    OdgovoriIzbriši
  3. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  4. tudi meni je všeč, da si se lotila rdeče preproge... ampak sama jennifer l. težko očitam kaj drugega kot teatraličnost, pa še to so oskarji pač tak dogodek, kjer si lahko teatraličen. :) skratka se mi zdi, da ji paše. anne je pa res res obupna.
    sicer sem pa zgrožena, kaj je obleka reese naredila s postavo (! - http://img.rtvslo.si/_up/upload/2013/02/25/64967717_reese-witherspoon.jpg).
    precej všeč mi je bila tudi jane fonda(http://img.rtvslo.si/_up/upload/2013/02/25/64967694_jane-fonda.jpg).
    ampak all in all, ko sem gledala vse po vrsti, res je več obupnih, kot res dobrih. petra ima kar prav. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sanja, ob Rees sem se prijela za glavo :O

    OdgovoriIzbriši
  6. Petra, res je, in če pomisliš, da so njihovi stilisti za takele evente plačani v nekaj deset tisoč dolarjev, potem so grehi še toliko hujši ;).

    Špela, misel, da rdeča bolje paše temnolaskam, je pogosta in do neke mere točna, vendar imamo tudi svetlolaske (vsaka v skladu s svojim barvni tipom) nekaj dobrih rdečih odtenkov v paletah, in tale od J.A. je zanjo zelo dobra.

    Sanja, tudi meni se zdi, da je Reese svojo postavo zelo 'poširila', pa vemo, da ni ravno okrogla. Fonda mladostna (npr. Jennifer Garner je skoraj pol mlajša od nje, pa dosti bolj matronasta, vsaj na rdeči preprogi).

    OdgovoriIzbriši
  7. Večinoma si kar deliva okus te rdeče preproge :) Jaz le Jennifer Hudson ne bi dala med najboljše, ampak to je bolj stvar mojega osebnega okusa, ker me vzorec svetlečih aplikacij bolj spominja na živalskega (leopard, žirafa) kot na morsko deklico.

    Anne Hathaway je popolno razočaranje. Adele sem pa že vajena v teh zavesah, ki spominjajo na tiste rjuhe, ki so jih včasih mamce imele na plaži, kjer je gledala ven samo glava, da so se spodaj lahko preoblekle. Njenemu stilistu (in frizerju, ki mu je že zdavnaj zmanjkalo domišljije) ne bi škodil kakšen šnelkurs pri OGDP ;) Ajde, pa Jennifer Lawrence mi spet ni tako zelo mimo, razen tega, da je res preveč poročna.

    Se pa strinjam s Sanjo glede Reese in Jane. Predvsem Jane se mi zdi zelo dobra za svoja leta.

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala Živa ;) a kar razpošljem svoje vizitke naokrog :P?

    OdgovoriIzbriši
  9. kaj pa popravni izpiti? ;)
    anne na podobno temo, ampak boljša - http://img.rtvslo.si/_up/upload/2013/02/25/64968099_osc4011_oscars-parties_0225_11.jpg
    (btw, ravno gledam E!, kjer so tudi njeno belo opravo pohvalili, khm, smo torej me vse tako brez okusa ali si pač ne upajo povedat tako kot je? verjetno je treba počakati na fashion police in joan rivers...),
    tudi jennifer precej krasna - http://img.rtvslo.si/_up/upload/2013/02/25/64968110_osc4017_oscars-parties_0225_11.jpg .

    OdgovoriIzbriši
  10. ja, v tem mi je pa Jennifer dosti bolj všeč. ji naredi lepšo postavo.

    OdgovoriIzbriši