sreda, 6. februar 2013

Intervju s Silvio Jerman Geelen

Silvii Jerman Geelen se preprosto pozna, da takorekoč z eno nogo stoji v Sloveniji in z drugo na Nizozemskem. Izžareva ogromno energije, ustvarjalnosti in kreativnosti. Ni me presenetilo, da se bo s svojo 5-člansko družino kmalu preselila na Nizozemsko, saj sem prepričana, da bo tam naletela na bolj odprta vrata za vse številne ideje in načrte, ki se ji pletejo po glavi. Poleg izjemnega občutka za skandinavsko navdahnjen interier ima namreč tudi izreden občutek za modo, pa ne le za njeno uporabno komponento, temveč tudi za ustvarjanje mode. Njen slog, ki ga je z leti brusila in spreminjala, je zdaj končno postal res 'njen', kot pravi sama, to 'vrnitev domov' pa je spremljala tudi sprememba barve las iz precej divjega odtenka rdeče na nekoliko bolj subtilno, manj vpadljivo in mnogo bolj 'njeno' blond barvo. Silvio sem obiskala v njeni trgovini Sisi na Starem trgu v Ljubljani, kjer sva se, obkroženi s skandinavskim dizajnom, mimogrede začvekali za dobro uro. Ko sem odhajala od nje, se mi je zdelo, kot da sem klepetala z nekom, ki ga že dolgo poznam. Hvala, Silvia za intervju in veliko sreče pri projektih, ki te čakajo!



Kako bi definirala (osebni) stil?
Osebni stil je izražanje samega sebe, svoje lastno videnje in čutenje do mode, estetike in do svoje izbire oblek, čeprav zelo verjamem v energijo, ki jo oddajamo.

Kako gledaš na modne trende?
Seveda jih spremljam in tudi te smernice rada uporabim pri svojem stilu, čeprav  ga nerada drastično spreminjam; tako  samo vkomponiram nekaj večnih kosov k svoji že obstoječi garderobi.

Kaj opaziš na ženski, ki te pritegne – je to lepota, dober stil, njena osebnost ali kaj drugega?  
Najprej me pritegne dober stil, kjer zaznam izraz te osebe, ki lahko pomeni zelo veliko, predvsem njeno osebnost. Dober stil povezujem tudi z lepoto, to dvoje mi gre vedno skupaj. Osebnost neke osebe pa zaznam lahko samo preko stikov, kar na cesti jo je težko prepoznati :).

Kaj bi rekla, da so dobre strani oblačenja Slovenk, ne le znanih, ampak tudi tistih, ki jih videvaš vsakodnevno na ulici ali v vaši  trgovini?
Hm, dobre strani oblačenja Slovenk ... Ko pomislim, da se doma takoj preoblečejo v  trenirko, bi rekla, da v Sloveniji ni prav veliko tega. Še dobro, da se 2x letno zgodi Fashion Week, kjer vidimo, da Slovenke vseeno skrivajo tiste »THE« kose v omari za posebne priložnosti in jih imajo.
Ne morem mimo tega,da mlajša generacijo vendarle sledi trendom veliko hitreje. Ko jih vidim hoditi po ulicah, velikokrat pomislim tudi na London.
 
Kaj pa te na stilu Slovenk moti? Kaj pogrešaš?
Pogrešam dobro kombiniranje stalnih kosov garderobe in bolj mladostnih trendov.

Kakšen je naš 'nacionalni attitude' do oblačenja, osebne urejenosti, stila? Kako se oblačimo v primerjavi z ženskami v tujini?
Če nas primerjam z ženskami iz tujine, res odstopamo
:). Manjka nam preprostost, a še vedno urejenost čez cel dan. Preveč smo obremenjene s frizerji in kosi oblačil, ki jih potem ne znamo nekako vkomponirati v svoj stil (še vedno so tukaj izjeme, seveda).
Mogoče  pač  res ne znamo nositi mode, kot to lahko počnejo Francozinje, ki so preproste, z naravnimi lasmi, spetimi v figo in simple kosi oblačil, ampak zgledajo fantastično.

Kako ocenjuješ oblačenje in stil moških v Sloveniji? Kaj ti je všeč, kaj bi izboljšala?
Pozdravljam Y generacijo, zelo
:), in tudi vse hipsterje, ki znajo tudi v Sloveniji dobro nositi ta look.

Glede na to, da imaš to prednost, da si tudi zaradi posla v stiku z oblačili in nakupovanjem, ali si vseeno dovoljuješ razmislek o tem, kaj boš oblekla, kako skombinirala ...? Se tudi tebi dogaja znana ženska dilema, da zjutraj stojiš pred (polno) omaro in se ti vendarle zdi, da nimaš kaj obleči?
Seveda je dilema, vedno ista pesem zjutraj :).
Omara je že polna, samo potrebna je izvirnost in kombinacija. Rada sem v jeanskah in vsem, kar paše zraven. Kljub temu, da se včasih trudim biti v nekem drugem stilu in drugačni obleki, nazadnje pristanem »na svojem«, kjer se najbolje počutim.

Za konec še nekaj kratkih vprašanj:

čevlji, ki jih kupim in nosim, so/morajo biti ... trendy
 
kvaliteta ali kvantiteta (v omari) ...? kvaliteta, izbrani kosi
moj(i) najljubši parfum(i) ... Comme des garçons.
v omari nimam nikoli dovolj ... jeans hlač
za dušo poskrbim z ... odkrito psihoterapevtsko uro
čez 10, 20 let se vidim ... tam, kjer sem zdaj.



foto: Tina Martinec Selan

2 komentarja: