četrtek, 6. december 2012

Razlika med ustrezno in neustrezno barvo las

Med listanjem (zame) obvezne 'literature' - tujih modnih revij sem naletela na zelo lep primer, kako je prava barva las pomembna in tako rekoč odločilnega pomena za skladen, harmoničen videz in lepoto. Gotovo poznate igralko Zooey Deschanel, katere zaščitni znak so temno kostanjevi, svetleči lasje v kombinaciji z zelo svetlimi, azurno modrimi oči.

(foto: 2girls10potatoes.wordpress.com)
Na spodnji fotografiji (opravičujem se za slabšo kvaliteto), na kateri je primerjava Zooey Deschanel s svetlimi blond lasmi ter temnimi lasmi, je zelo lepo vidno, kako je temna barva zanjo mnogo primernejša ter kako z njo njene oči postanejo bolj žive, svetle in opazne. Tudi polt je bolj porcelanasta, celoten videz pa bolj poseben, skladnejši, bolj sofisticiran in bolj izrazen.

(foto: revija InStyle, november 2012, str. 230)
CMB-barvno svetovanje poleg določitve barvnega tipa, ustreznih odtenkov zanj ter ličenja razreši tudi dileme v zvezi z barvo las, ki bo najlepše poudarila vaš barvni tip in vse vaše atribute.

5 komentarjev:

  1. Majhen popravek: Saj fotke vseeno potrjujejo vse, kar je napisano, ampak na spodnji sliki je Zooey Deschanel, ne Emily Blunt :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala, sem bila že opozorjena in sem popravila. v mislih sem imela Zooey, ne Emily, čeprav za obe velja enako ;). pozne ure in naporen teden so naredila svoje, se opravičujem za napako!

    OdgovoriIzbriši
  3. osnova :)
    sem zelo zadovoljna s svojo ozaljšano naravno ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. res je precejšnja razlika, ki jo lahko naredi ženska z barvo las. marsikatera ženska se odloči za precejšnjo spremembo barve, ne da bi hkrati prilagodila tudi barve oblačil in make-upa, saj se niti ne zaveda, da si je z drugačno barvo popolnoma spremenila barvni tip. mnoge pa so tudi take, ki imajo v naravni obarvanosti prekrasen potencial, a se žal barvajo na popolnoma drugačno barvo las in s tem (kot je zgoraj npr. blond Zooey) izgubijo precej 'manevrskega prostora'.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zooey ima res lepo barvo las, tudi sama bi rada ujela takšno barvo... :)

    OdgovoriIzbriši