četrtek, 25. oktober 2012

Delavnica v vrtcu

V vrtcu, kamor hodi moj sin, je lepa navada, da vzgojiteljice občasno povabijo kakšnega starša, da pride v skupino predstavit svoj poklic v obliki take ali drugačne delavnice. Bila sem vesela povabila, če lahko pridem in otrokom na njim bližnji način predstavim kaj o barvah, glede na to, da se sama ukvarjam tudi s tem. Zato sem se odločila, da otrokom najprej preberem slikanico z naslovom »Ko so bili krokarji še pisani«, nato pa smo se malo pogovorili o barvah, o tem, kakšne barve so nam všeč, kakšne barve imamo lase in oči, ...


Poudarili smo, da smo vsi lepi in luštni, ne glede na to, kakšne barve imamo oči, lase in kožo ter da nas prav (barvna) različnost bogati. Nato smo izdelovali še lutke oz. figure samih sebe, tako da so otroci na vnaprej izrezane kartone v otroških proporcih (timsko delo oz. domača naloga mene in mojega moža ;)) lepili srajčke in hlače ali krilca (izrezana iz revij) v barvnih kombinacijah po svoji izbiri. 



Narisali so si tudi obraz, roke in noge ter nazadnje nalepili še lase iz volne. Preživela sem prijetno dopoldne v družbi sinovih prijateljev in vzgojiteljic, vsi skupaj pa smo na koncu občudovali mavrične figure otrok, ki so nastale izpod njihovih ustvarjalnih prstov. 


(foto: Tina Martinec Selan)

6 komentarjev:

  1. najboljši je tisti del, ko so izdelali figure in jih oblekli. jako povšeči!

    OdgovoriIzbriši
  2. res je luštno izpadlo in mislim, da je bilo tudi otrokom všeč ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. super! požegnano tudi s pedagoško didaktične strani :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tina, prideš tudi v kakšen drug vrtec?

    OdgovoriIzbriši
  5. Just Me, glede na to, da gre za sodelovanje med staršem in otroci iz skupine, v kateri je otrok tega starša, to ne bi imelo takega smisla :) oz. ne bi doseglo namena, zaradi katerega te delavnice sploh so (še večje sodelovanje, povezovanje in razumevanje v trikotniku vrtec- otroci-starši).

    OdgovoriIzbriši