petek, 28. september 2012

Predavanje o urejenosti in slogu za mlade mamice

Na deževno dopoldne v tem tednu sem bila povabljena v skupino mladih mamic, ki se vsak teden srečujejo skupaj s svojimi otroki in na srečanjih razmišljajo o različnih temah, ki so lahko vezane bodisi na izbrano knjigo ali pa so popolnoma tematske. Pogosto v svojo sredo povabijo tudi kakšno gostjo, ki je povabljena z njimi deliti svoje izkušnje iz poklicnega življenja. Tako smo preživele lepo in sproščeno dopoldne v družbi njihovih številnih otrok ter dokazale, da ženske res zmoremo delati več stvari hkrati, saj so se istočasno igrale z otroki ter poslušale in debatirale na temo osebnega sloga ter urejanja v vsakdanjem življenju. V kratkem uvodnem delu sem jim predstavila svojo 'filozofijo' na temo urejenosti, ženstvenosti ter pomena tega v okoliščinah, v katerih s(m)o; prav vse imamo namreč doma majhne otroke in nam žongliranje med številnimi obveznostmi doma, v službi in v družabnem življenju še zdaleč ni tuje. Nato so sledila njihova zares številna vprašanja in živahna debata. Sodeč po tem, kako zelo jih je zanimalo vse od kombiniranja barv, različnih kosov oblačil, uporabe make-upa in še mnogo drugega, menim, da smo razrešile marsikatero stilsko dilemo, morda pa so dobile tudi kakšno novo idejo za to, kako bi lahko v prihodnje popestrile in obogatile svoj vsakdanji slog oblačenja na način, na katerega prej še niso pomislile.
Bila sem vesela njihovega povabila ter iskrenega zanimanja in želje po pozitivnih spremembah v njihovem slogu, ki pa mora seveda trenutno vseeno ostati 'baby-friendly' ;).


(foto: Tina Martinec Selan)

3 komentarji:

  1. waw, super ideja takšna srečanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. samo, da se bo poznalo (in škornje iz blazine dol :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mojca, tudi meni se zdi njihovo srečevanje super zadeva.
    Petra, škornji so na blazini le zato, ker smo se na fotkanje spomnile šele tik pred koncem, ko so nekatere udeleženke žal že odšle domov :(.

    OdgovoriIzbriši