četrtek, 13. september 2012

Trend: 'rock chic(k)'

Letošnjo jesen in zimo boste zagotovo v trendu, če boste oblekle kakšno oblačilo, ki bo v slogu rocka ali punka. Listanje modne revije, brskanje po spletu ali obisk katere izmed trgovin hitro pokažejo, da je to trenutno ena izmed najbolj vročih modnih zapovedi, česar se veselijo mnoga dekleta in ženske, saj bodo na plano spet lahko spustile svojo divjo plat. Tako so (črno) usnje, motoristični škornji, veliko kovinskih dodatkov – predvsem zakovic – na oblačilih, čevljih in torbicah, mestoma raztrgane kavbojke, majice s potiski priljubljenih rock skupin itd. kosi, ki jih to sezono ne bo treba prav dolgo iskati po trgovinah, saj so prisotni tako rekoč povsod. Na prvi pogled se morda zdi, da je ta trend nov, pa vendar se v modnem svetu z njim spogledujejo že kar nekaj let. Tako sem v svojem arhivu revij in modnih časopisov našla  stajlinge iz leta 2010, ki so prav tako vroči, modni in aktualni, kot da bi fotografije nastale teden ali dva nazaj.


 (skenirano iz revije InStyle UK, avgust 2010)

Verjamem, da so med vami take, ki boste z velikim veseljem in odprtimi rokami sprejele novi trend rock zvezd, pa tudi take, ki vam to ni všeč ali si vsaj ne znate predstavljati, kako bi lahko karkoli od tega vključile v svojo garderobo, da v službi ne bi izpadle kot podivjane najstnice na petkov večer. Gotovo je priporočljivo, da se izognemo videzu rock zvezde od glave do pet, temveč le mestoma vključimo v kakšen outfit majhno vizualno podrobnost, ki jo bo poznavalsko oko prepoznalo kot trendovski kos letošnje sezone. Odličen način, da trend zakovic vključite v svojo (lahko tudi bolj damsko oz. 'odraslo') garderobo, je ta, da si omislite pas, čevlje ali torbico, ki imajo le mestoma pritrjen kakšen kovinski detajl v obliki zakovice, okrasne zadrge ali večje sponke za zapenjanje. Taki črni čevlji ali torbica so lahko še vedno zelo elegantni in primerni za službo, hkrati pa se na diskreten način poklonijo rock trendu. Že kar nekaj časa se nosijo tudi zapestnice z drobnimi kovinskimi okraski, ki so lahko zanimiv modni dodatek. 

 (foto: Tina Martinec Selan)

Kar pa se tiče usnja, je mala črna usnjena jaknica večen kos, klasika mladostne ženske garderobe, ki je nikakor ne gre kombinirati le na raztrgane kavbojke, temveč na bolj strukturirane in resnejše kose, kot so ravno rezana krila do kolen, široke hlače na rob, 'peg' hlače, pletenine, obleke s potiski in tako dalje. Enako velja za črno usnjeno ravno rezano krilo ('pencil skirt'), ki jo v kombinaciji z ženstveno bluzo in čevlji s peto lahko oblečete za tako rekoč katerokoli službo, ne da bi bili ob tem videti neprimerno. Ravno pravšnji ščepec 'rock-chic' videza pa lahko dosežete tudi samo z ličili, in sicer s temno nalakiranimi (ne predolgimi in lepo zaobljenimi) nohti, zadimljeno naličenimi očmi ali to sezono zelo modno temnejšo šminko v vinski barvi.

(foto: zara.com, buyslshoesonline.com, petite.about.com)

2 komentarja:

  1. kot popestritev običajnih outfitov mi je zelo všeč in opažam, da velikokrat posegam na to polje (v ne preveč hard izvedbi seveda).

    OdgovoriIzbriši
  2. saj ravno v tem je lepota, se mi zdi, da se da zelo fino regulirati, kako 'hard' bi želel izpasti in potem res dodaš le en po en element, če ti je tako všeč. no, včasih pa komu paše biti tudi 'hard rock' in obleči več stvari naenkrat, sploh za kakšen večer zunaj.

    OdgovoriIzbriši