petek, 23. marec 2012

Tretja PL-preobrazba: Maja


Pred nekaj dnevi smo izvedli že tretjo stilsko preobrazbo pod okriljem Planeta Lepote. Kot je zdaj že utečena praksa, smo se za prva dva koraka preobrazbe vsi zbrali v frizerskem salonu Mič Styling v City Parku. Kandidatka Maja, 27-letna mlada ženska, je prišla na preobrazbo v športno casual oblačilih in s črno pobarvanimi lasmi, ki jih vedno nosi spete v čop. Potreben je bil samo en pogled in postalo je jasno, da črna barva las, ki jo ima že kar nekaj časa, ni optimalna zanjo, vsekakor pa sem jo videla kot temnolasko, saj zelo bleda polt in živo modre oči nakazujejo na barvni tip, ki najbolj zažari v kontrastih. Frizerka Jelena, zdaj že naša dobra znanka, ki ji popolnoma zaupam, je Maji najprej razbarvala lase, nato pa sva se odločili za kostanjevo rjavo barvo. 



Majina navada, da nenehno nosi čop, poporodno izpadanje las ter sam postopek razbarvanja in ponovnega barvanja las so odločili o tem, da Maji lase skrajšamo v dinamično, mladostno in nekoliko asimetrično pričesko, kar je odlično opravila frizerka Urška.


Sledilo je ličenje. Vizažistka Aleksandra se je odločila za ženstven make-up s poudarjenimi rdečimi ustnicami (zaradi Majine prelepo oblikovane zgornje ustnice bi bil pravi greh, če jih ne bi poudarili) ter tekočim črnim eyelinerjem, ki je zaradi svoje navzgor zavihane oblike (v zunanjih kotičkih oči) dal Maji nekoliko retro videz.

Vse skupaj se je odlično vklopilo v oblačila, ki sem jih izbrala v trgovini Emporium. Majo sem takoj videla v živahnih, jasnih, nasičenih barvah, povedala pa sem ji tudi, da so svetli pasteli, v kakršnih je prišla na našo preobrazbo, med najmanj laskavimi barvami zanjo. 


Tokrat sem se odločila, da bo rdeča nit celotnega stajlinga kombinacija modre, rdeče,  bele in barve fuksije (ponekod z drobnimi zelenimi poudarki), izbrala pa sem črtaste, pikčaste in cvetlične vzorce v kontrastnih potiskih, ki lepo dopolnijo kontrast med Majino bledo poltjo, modrimi očmi in temnimi lasmi. 


Ker menim, da ženske dandanes premalo nosijo krila, čeprav niso nič manj uporabna ali udobna od hlač, sem krilo vključila v kar tri outfite od štirih. Maja, ki je priznala, da je od otroštva naprej (odraščala je med štirimi brati) 'tomboy' tip dekleta, si je bila zelo všeč v krilih in malce bolj ženstveno spogledljivih kombinacijah, v katerih je njena lepa postava z oblinami prav zažarela. Upam, da bo po preobrazbi zbrala pogum za to, da bo sebe in svojo malo hčerkico pogosteje oblekla v krilo ali obleko. ;)

1. outfit: krilo Selection s.Oliver, top Marella, jopica Marc O'Polo, cvetlični broški Wallis, ogrlica Max Mara Weekend, wedges Dorothy Perkins



2. outfit: krilo Mexx, majica in džins jaknica Pepe Jeans, torba Furla, wedges Dorothy Perkins, šal Pepe Jeans



3. outfit: kavbojke Marella, top Wallis, suknjič Marc O'Polo, ogrlica Wallis, balerinke Guglielmo Rotta, torba Furla



4. outfit: obleka Marella, bolero Pepe Jeans, pas Marella, ogrlica in salonarji Dorothy Perkins


Maja je takole opisala svojo izkušnjo: »Sem PREZADOVOLJNA s svojo novo podobo, za katero dobivam tudi zelo pozitivne komentarje. Tako lahkotno se počutim in preprosto čudovito, tako grem v pisano pomlad z več samozavesti. ;)«



Skupinska fotografija ekipe:


Fotografije: Sanja Martinec

Daljši članek o preobrazbi si lahko preberete tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar