sreda, 22. junij 2011

Parfumi, ki jih uporabljam to poletje

Nedavno tega me je prijateljica med 'kofetkanjem' (ne vem, zakaj tako radi rečemo, da 'gremo na kavo', tudi če v bistvu nikoli ne pijemo kave, ampak čaj/sok/ledeni čaj/radensko/pivo ...?) vprašala, katere parfume trenutno uporabljam. Vsi, ki me poznajo, namreč vejo za mojo strast do parfumov, za to, da se nikoli ne bi mogla opredeliti le za enega, dva ali tri. Parfume uporabljam glede na letni čas, vreme, razpoloženje, priložnost. Tiste, ki so v določenem obdobju več v uporabi, imam na pladnju na svoji komodi, kjer se najdejo tudi nekatere druge ženske lepotilne zadevice. Ne glede na to, da imam parfumov precej, pa med njimi zagotovo največje mesto zasedajo parfumi, ki se vrtijo okrog glavne teme - vrtnice, ki se med seboj zelo razlikujejo, eni so tako lahki in sveži, drugi težji, tudi orientalski. Večina jih spada v t.i. niche ali butično kategorijo, nekateri med njimi pa so tudi širše dostopni.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Tako trenutno največ uporabljam naslednje parfume: Frédéric Malle 'Une rose' (če bi morala izmed vseh svojih vrtničnih parfumov izbrati le enega, bi izbrala tega), The different company 'Rose Poivrée' (malce umazana vrtnica, ki jo nosim na oblačila pudrastih barv ali na soparno-oblačno vreme), Diptyque 'L'Ombre dans L'Eau' (sveža uniseks vrtnica, ki me spominja na vlažen, hladen poletni gozd), Czech & Speake 'Dark rose' (vrtnica, ki je hkrati sveže-milnata in orientalska), P.O.T.L. 'A-Maze' (oud in vrtnica ter žafran v obvezno večernem koktejlu za vroč poletni večer), Annick Goutal 'Quel amour!' (svežina in spogledljivost, ki prikličeta pred oči rdeče-fuksijasto pikasto poletno obleko), Stella McCartney 'Stella' (ta citrusna vrtnica je za poletni dež ali kadar ne vem, katerega drugega bi uporabila). Poleg njih te dni uporabljam še naslednje nevrtnične parfume: Kiehl's 'The original musk EDT' (mošus, ki je hkrati milnat in orientalski, gre na vsa oblačila), Serge Lutens 'Fleurs d'oranger' (sreča v steklenički) in Serge Lutens 'À la nuit' (sprehod mimo jasminovega grma) ter L'Artisan Parfumeur 'La chasse aux papillons' (lahka, hlapljiva tuberoza).

4 komentarji:

  1. komaj sem čakala na nove parfumske prispevke! :) Une Rose je za moj nos popolnost v steklenički, vendar mi bolj ustreza pozimi. moj trenutni no. 1 je Diptyque Philosykos, šparovno razpolagam s testerjem, dokler se ne dokopljem do stekleničke.
    zavidam ti zbirko (vrtničnih) parfumov! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Andreja, hvala za komentar :). so tudi tebi sicer všeč vrtnični oz. ali imaš kakšne posebne prioritete glede not?

    OdgovoriIzbriši
  3. definitivno so vrtnični moja najljubša kategorija, tako da so mi tvoji "vrtničasti" zapisi v veliko veselje :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Philosykos je dober...vonj po figah...moj parfum za september in oktober :)

    OdgovoriIzbriši