četrtek, 2. junij 2011

Čevlji in oblika nog, 2. del - vitke noge

Ženske z vitkim (tudi izrazito vitkim) spodnjim delom nog so v prednosti, saj jim pristaja veliko število različnih oblik in modelov čevljev. V primerjavi z ženskami z močnimi nogami lahko tiste z vitkimi nosijo tudi čevlje s popolnoma ravnim podplatom, medtem ko tiste z močnimi takoj izgledajo bistveno boljše, čim imajo čevlji vsaj minimalno peto.

Sledi nekaj manjših pravil, ki veljajo za vitke noge. Pri čevljih brez pete pazite na to, da bodo čevlji dovolj nežni oz. fini – štorasti, veliki, robustni čevlji bodo na tankih gležnjih oz. na zelo vitkemu spodnjemu delu nog delovali preostro, kot da bi na tanke zobotrebce nataknili čokate skale. Bolje bo, da se izognete natikačem ali coklam, štirioglato zaključenim čevljem ter velikim okrasnim detajlom na čevljih (velike rože, pentlje ipd.). Pri čevljih s peto imejte v mislih, da bo široka, robustna peta prevladala nad tankim gležnjem ter še dodatno poudarila njegovo suhost. Peta čevlja naj bo nežna in nikakor ne predebela. V špico prirezani čevlji vam načeloma sicer pristajajo, vendar stopala pri zelo vitkih gležnjih rada izgledajo kakšno številko večja kot dejansko so. Zato se izognite zelo dolgim in zelo špičastim čevljem, ki še tako majhno stopalo takoj naredijo večje.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Pri škornjih imate skoraj neomejeno izbiro, pristajajo vam tako taki brez pete kot tudi taki s peto. Mirne vesti lahko pozimi v škornje zatlačite tanjše kavbojke ali hlače, saj bodo kljub številnim plastem vaše noge še vedno delovale vitko. Enako izbiro imate tudi pri legicah, tankih hlačnih nogavicah in žabah, saj si lahko omislite različne barve, vzorce in teksture. Zelo vam pristajajo tudi modeli čevljev (predvsem sandal), ki imajo mnoge paščke in brez skrbi lahko nosite čevlje, ki se okrog gležnja zapenjajo s paščkom ali zavezujejo s trakci.

Ni komentarjev:

Objavite komentar