petek, 17. junij 2011

Kratke hlače

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Vsak, ki se te dni sprehodi po ljubljanskih ulicah, bo že na čisto kratkem sprehodu opazil, da so med dekleti trenutno en največjih trendov kratke hlače. Priznam, tudi po trgovinah se jih tu in tam vidi, a vseeno se ne morem znebiti občutka, da je to spet en izmed 'k-nam-pride-leto-ali-dve-kasneje' trendov, ki so morda v tujini vladali nekaj sezon nazaj, k nam pa prišli z zamudo, a zato povzročili toliko več navdušenja in sledenja.

Priznam, kratke hlače so (poleg t.i. capri hlač, o teh enkrat drugič) meni skrajno neljuba kategorija. Če že, odobravam kratke hlače bermuda dolžine, torej do kolen, in še to za skrajno casual ali športne prilike. V mesto za moj okus kratke hlače ne sodijo, pa naj bodo videne na Sartorialistu ali ne. Poleg navedenega vidika, torej gole primernosti, pa obstaja še drugi vidik tega nelaskavega, a tako popularnega kosa oblačila. Dejstvo je, da kratke hlače pristajajo tako majhni peščici žensk, da bi se mu morala večina žensk s povsem povprečno (ali celo močnejšo) postavo na daleč izogniti. Kratke hlače namreč poudarijo stegna ter pritegnejo pogled na zadnjo plat, boke in celotne noge. V čevljih brez pet so tako noge navidezno skrajšane, na visoke pete (ki nogam sicer dodajo tako potrebno dolžino) pa kratke hlače izgledajo preprosto smešno. Zanimivo je, da videvam v kratkih hlačah mnoge mlade ženske, ki se jim že na daleč vidi, da so nesamozavestne glede svojega izgleda. Ne razumem torej, kako se lahko dobro počutijo v (pogosto zelo) kratkih hlačah.

Ni potrebno prav veliko domišljije, da si lahko vsak predstavlja, koliko boljše bi vse skupaj izgledalo v krilih do sredine stegen ali do kolen. Lahko začnete z damami z zgornje fotografije.

2 komentarja:

  1. OMG. Čist sm se zasekirala, ker seveda imam in nosim kratke hlače za po mestu! :O Niso pa prav nič podobne tem na fotki.

    OdgovoriIzbriši
  2. sem vedela, da se boš oglasila. tvoja postava spada med tisto peščico, o kateri govorim :). ne bom pa rekla, da te raje ne vidim v krilu/haremkah/skinnykah ..., ker mi celo na manekenskih postavah kratke hlače niso všeč in pika. seveda pa gre tukaj bolj za moje (polemično ?) mnenje in ne za absolutno dejstvo, upam, da se bo tale prispevek tudi bral v tem smislu.

    OdgovoriIzbriši