torek, 2. november 2010

Urejenost rok in nohtov

Če nam je še nekako jasno, da mora biti obraz vsaj malenkost naličen ter lasje umiti in urejeni, pa ženske tako rade pozabljamo na svoje roke. Pa vendar so roke tiste, s katerimi ogromno sporočamo, saj jih uporabljamo pri govorici in gestikuliranju v večini poklicev in življenjskih situacij. Naj bodo naši čevlji še tako dragi in trepalnice dolge ter svetleče, če je koža na naših dlaneh razpokana, obnohtna kožica razcefrana, nohti pa neurejeni, potem je to za našo celostno podobo velik minus.


Osnova urejenih rok je negovana koža, kar dosežemo z uporabo gospodinjskih rokavic pri vsakem rokovanju s čistili ter seveda redno uporabo kvalitetne kreme za roke. V hladnih dneh bodo volnene ali usnjene rokavice nujne, saj mraz in veter naši koži ne bosta mogla do živega. Poleg negovane, mehke kože, pa so takoj za njo pomembni naši nohti. Obnohtne kožice ne trgajte in jo negujte z limoninim sokom ter hranilnimi kremami za ta namen. O dolžini nohtov težko razpravljamo, saj so nekaterim všeč čisto kratki in zaobljeni, spet drugim malo daljši nohti. Vsekakor naj nohti ne presegajo dolžine nekaj mm čez rob prstne blazinice. Nohti naj bodo lepo zaobljeni. V večini primerov velja, da roke takoj izgledajo bolj urejene, če so nohti nalakirani. Ker je odtenkov lakov nešteto, lahko res vsaka ženska najde tak odtenek, ki ji bo najbolj ustrezal. Lak nikoli ne sme biti opraskan ali odkrušen - takrat je čas za odstranitev stare plasti laka in zamenjavo.

V kolikor vam barve na nohtih niso všeč, ali pa so neprimerne za vašo službo, si izberite skoraj prozoren ali mlečno bež odtenek, ki bo vaše nohte samo navidezno zgladil in jim dal sijaj, obarvanosti pa ne bo opaziti.

Če pa ste bolj drzne, modne ali pogumne, lahko izbirate med neskončno odtenki lakov za nohte; odtenki rdeče in bordo barve so vedno klasična izbira. Načeloma velja, da bolj kot je barva nenavadna, krajši naj bodo nohti.

Zelo redkim rokam in ženskam pristajajo nelakirani nohti, torej taki povsem brez laka, tudi prozornega. Za popolnoma naravne nohte mora biti izpolnjenih več pogojev, to je lepa barva nohta (v kolikor si jih vmes kdaj tudi nalakirate, bodo laki pogosto pustili na vaših nohtih rumenkasto obarvanost, ki ni lepa); gladka površina nohta ter taka dolžina, da se vidi le mm ali dva belega roba, ki mora biti vedno sterilno čist.

Na koncu še besedica ali dve o umetnih nohtih. Pred leti so bili modni dolgi, trdi in precej zašiljeni umetni nohti, ki smo jih aplicirale doma. Zadnja leta so precej popularni t.i. gelirani nohti iz gel mase, ki jo nanese manikerka in ki se hitro strdi. Take nohte prepoznamo po debelem profilu, njihovi precejšnji dolžini in štirioglati, že skoraj lopatasti obliki. Ženske jih rade krasijo z različnimi vzorci ter aplikacijami v obliki svetlečih kamenčkov, bleščic, ...

Za moj okus so gelirani nohti nenaravne oblike, predolgi, predvsem pa neokusni s svojo bleščavostjo in kičastimi dodatki. Vedno se jih opazi že od daleč. Osebno svetujem, da se raje odločite za svoje naravne nohte, ki naj bodo primerne dolžine in primerne barve. Gelirane pa pustite pri kozmetičarki oz. v drogeriji.


2 komentarja:

  1. Se povsem strinjam, sploh roke oz. nohti so ogledalo naše urejenosti, saj če niso urejeni, še tako krasen outfit v hipu zbledi.
    Sicer pa je bolje biti brez laka kakor z okrušenim. Za nanos kakšnega mlečnega laka pa se vedno najde minutka.

    p.s.: krasna slikca rdečih nohtov - res damska!

    OdgovoriIzbriši
  2. se absolutno strinjam z vsem napisanim. barvni so najlepši čisto kratki, pri mlečnih lakih pa me par mm lepo oblikovane bele konice ne moti. grozne so mi poleg naštetih še roke, ki imajo različne dožine (po možnosti nenalakiranih) nohtov (ja, žal to velikokrat vidimo).

    OdgovoriIzbriši