nedelja, 1. januar 2017

Greenery, barva leta 2017

Po že nekajletni tradiciji je na Odglavedopet prva objava v koledarskem letu namenjena barvi leta, ki se je pravkar začelo. Podjetje Pantone, ki ustvarja barvne smernice za vse ključne industrije, je za leto 2017 razglasilo barvo Greenery. 


(foto: pantone.com)

Gre za, kot pove že ime, živo, skoraj travnato zelen odtenek, ki hkrati poživlja, osvežuje in pomirja. Saj veste, kaj pravijo za zeleno, da že samo gledanje pomiri nemir v nas, umiri utrujene oči (poskusite po nekajurnem delu na računalniku pogledati skozi okno, če imate to srečo, da vas obkrožajo zelena drevesa in rastline) ter osredotoči um. Po precej zahtevnem letu 2016 tako pravijo, da bo 2017 bolj umirjeno in harmonično, k temu pa bo pripomogel tudi odtenek Greenery. 


(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Kako lahko Greenery vključimo v svojo garderobo? Čeprav gre za načeloma precej specifičen, rumenkasto-zelen odtenek, pa se dobro razume tako s povsem nevtralnimi peščenimi in sivimi toni, super pa se vključi tudi med živahnejše primarne barve. Kombiniranje je seveda odvisno od barvnega tipa, temnolaske ga bodo lahko kombinirale na črno, svetlolaske pa bodo z njim poživile belo in pastelne odtenke. Rdečelaske pa so v zeleni tako ali tako videti super. Osebno mi je zelo všeč varianta plastenja tega odtenka z nekaterimi bolj petrolejnimi in modrimi toni. 


Zdaj pa bodite pozorne, kako in kje vse boste v prihajajočih mesecih zagledale odtenek Greenery. Morda znotraj kakšnega vzorca na obleki, kot odtenek laka za nohte ali na novi posteljnini. Čez nekaj mesecev pa seveda na vrtu in v gozdu ;) ... Pustite se zapeljati in recite: Zeleno, ki te ljubim zeleno!




 (foto: pantone.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar