nedelja, 16. oktober 2016

Vprašanje bralke: Kaj obleči za jesenski krst?

Draga Tina!

Približuje se krst mojega otroka, ki bo čez mesec dni. Predvidevam, da bo že kar hladno, zato bom morala obleči kaj toplejšega. Vesela bi bila kakšnih predlogov oz. kombinacij (obleka? plašček? toplejša jakna? ...).

Hvala! Lep pozdrav,
T.


Draga bralka, hvala za tvoje vprašanje. Nekako smo navajeni, da se svečani dogodki, kot so poroke, krsti itd. dogajajo v toplejšem delu leta, vendar to še ne pomeni, da se marsikdo ne odloči za tak dogodek tudi jeseni ali pozimi. (Nenazadnje sem se sama poročila novembra. ;))
Vsekakor boš morala obleči plašček ali toplejšo jakno. Pripravila sem ti dva različna kolaža, enega bolj umirjenega v črno-beli kombinaciji in enega v prelepih jesenskih tonih. Kolaž z obleko na preklop v osrednji vlogi ti bo prišel prav, če ti je po porodu ostalo malo trebuščka, saj so tovrstne obleke naravnost idealne za prikrivanje tega področja. Prav tako je ta model obleke zelo hvaležen, če otroka še vedno dojiš, saj ga lahko mirno in diskretno 'priklopiš' in podojiš, ne da bi se zato morala količkaj slačiti. To bo še sploh prišlo v poštev, če po končanem obredu načrtujete še nadaljevanje slavja v kakšni gostilni ali restavraciji. Živahne, jesenske barve slavijo ta veseli dogodek.

(kolaž: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Kombinacija v črno-beli je elegantna, vendar se da vse posamezne kose nositi tudi kasneje, ne samo za krst (enako velja za prvo kombinacijo), kar se meni zdi zelo pomembno. Svetel, čipkast top je kot nalašč za svečano priložnost krsta. Zraven lahko izbereš najlonke v kožni ali črni barvi. 

(kolaž: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Upam, da ti bosta moja predloga vsaj okvirno v pomoč in želim vam prelep krst!

Ni komentarjev:

Objavite komentar