torek, 10. maj 2016

Poročne obleke (manj običajne)

Ker je ravno sezona porok in ker vse rade gledamo lepe poročne obleke – tiste, ki že nosimo prstan na levi roki, še bolj pa najbrž tiste, ki ga še ne – bi tokrat rada pokazala nekaj poročnih oblek, ki so mi všeč in se mi zdijo tudi zelo laskave za več tipov postav. Osebno so mi nekoliko bližje malo manj običajne poročne obleke (tudi sama nisem nosila dolge bele poročne obleke), sem se pa vseeno držala izbora v različnih odtenkih bele barve, ker je to vsekakor najpogostejša izbira nevest. Čeprav si zelo velik odstotek nevest izbere poročno obleko s korzetom v zgornjem delu in širokim krilom, pa so korzeti lahko problematični pri nekaterih tipih postav, poleg tega pa trup zelo stiskajo, če je seveda korzet dobro ukrojen, kar je tudi njegov namen. Posledično neveste pogosto kar komaj čakajo, da se po večerji preoblečejo v manj formalno in bolj 'žurersko' opcijo.
Obleke, ki sem jih izbrala danes, so nekoliko manj stroge, bolj fluidne, brez dvoma z vintage pridihom. Večina jih je kombiniranih s čipko, kar se mi zdi zelo lepa in vedno aktualna tekstura za priložnost, kot je poroka.

Za tiste neveste, ki ne marajo preveč kazati ramen in zgornjega dela rok, so enkratni polprosojni rokavi, ki istočasno nudijo eleganco in zakrijejo problematičen predel. V nekaterih primerih so rokavčki samo nakazani v obliki poklopca, v drugih pa se spustijo do komolcev. Polprosojna tekstura zagotavlja, da obleka še vedno deluje peresno lahka in svečana.

(foto:  pinterest.com)

(foto: free-phpbb.info)

(foto: inweddingdress.com)

(foto: oldaugustus.org)

(foto: pinterest.com)

Za mlade neveste, ki sledijo trendom, se letos najdejo poročne obleke z volančki ali spuščenim ramenskim delom, ki se zaključi z volanom – sama jim pravim 'španske obleke'.

(foto: hitched.co.uk)

(foto: joybuy.co.uk)

Manj klasičen okus neveste se lahko kaže tudi v želji, da poročna obleka ne bi bila do tal, ampak do kolen, lahko tudi krajša. Tudi take poročne obleke so prelepe. Ker so bistveno lažje (manj materiala), v njih nevesta lahko prepleše celo noč, v poletnih temperaturah pa so prijazne tudi zato, ker niso tako vroče.

(foto: brides.com)

(foto: elanexoarte.com)

(foto: hemsandsleeves.com)

(foto: recentbridal.com)

(foto: weddinginspirasi.com)

Če pa bi se sama poročila še enkrat (z istim, seveda ;)), bi verjetno izbrala kakšen rahlo vintage styling v stilu poročnih oblek Jenny Packham. Za hec bi poleg rdeče šminke obula še kakšne fine rdeče čevlje (kot so recimo tile Pradini), šminko, mobitel in robček pa bi spravila v takole torbičko Lulu Guiness ... Ah, še dobro, da sem že poročena ;). 

(foto: pinterest.com)

(foto: pinterest.com)

(foto: harpersbazaar.com)

(foto: luluguiness.com)

2 komentarja:

  1. prstan na levi roki :-) Moj je na desni - kar je čisto pravi nekatoliški način.
    Drugače pa komaj čakam, da bodo oblikovalci poročnih oblek nehali posnemati Catherinino obleko (životec s čipkami in tistim prsnim srčkom), ki je bila krasna, pa to ni razlog, da bi jo bilo treba gledati vsepovsod.

    Se strinjam, take bolj nenavadne so res zanimive (krasne fotke), jaz tudi v drugo ne bi bele in ne dolge (pa seveda istega moža) :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala za komentar, alcessa! še dobro, da se ne bova še enkrat poročili, bova prišparali :DD

      Izbriši