ponedeljek, 30. maj 2016

Lepotna ocena: Pupa Vamp! maskara in Matt Lip Fluid ter poročilo s Pupa dogodka

Pred dvema tednoma sem se udeležila kozmetičnega dogodka z znamko Pupa, ki ga je organiziralo podjetje Everet, uvoznik te blagovne znamke in številnih drugih na našem tržišču. Italijanski umetnik ličenja Federico Lucci je tekom ličenja znane in zelo gledane slovenske v-logerke, ki si je nadela vzdevek Lepa Afna, predstavil Pupine novosti za pomlad ter trenutne trende v ličenju. Prav zato ker smo lahko opazovale znanega vizažista pri delu, se mi je zdel dogodek zelo zanimiv. 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Everet International, d.o.o.)

Lepa Afna (Lea) je izrazito mediteranski tip ženske s temnimi lasmi in očmi, zato se mi je zdelo ličenje, ki ji ga je naredil, zelo primerno zanjo, čeprav osebno temu ne bi rekla 'dnevni videz', kot ga je poimenoval vizažist. Končni videz je vseboval zelo močno naličene oči (Federico Lucci je recimo plastil temno rjav eyeliner v svinčniku preko črnega, nato pa dodajal še senčila v tonih grafitno sive in rožnate), ki se mi tudi za temnejše ženske zdi nekoliko premočan za čez dan; na svetlolasih pa seveda še toliko bolj. Preostali del ličenja je vseboval čim bolj izenačeno polt, nepravilnosti prekrite s korektorjem, uporabno bronzerja ter osvetljevalca (Lucci je med drugim omenil tudi, da je konturing 'out' in da se zdaj vse vrti okoli osvetljevanja ali angleško 'strobinga'). Ustnice je poudaril v bleščečih srednje rožnatih tonih.

Kot je povedala gospa Natali Duhovnik, predstavnica za medije skupine Everet, je Pupa v Italiji znamka številka ena po popularnosti in prodaji. To se mi ne zdi nič čudnega, saj združuje zelo dobro kvaliteto izdelkov s širokim razponom odtenkov in zmernimi cenami. Res je, da so izdelki dražji od recimo znamk Essence ali Catrice, so pa seveda vsaj polovico cenejši od t.i. high end znamk. 

(na fotografiji s Federico Luccijem in Katarino Mihelič Bajt; foto: Lepa Afna) 

(na fotografiji z Lepo Afno; foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Sama sem v zadnjem času preizkusila dva izdelka Pupa, in sicer maskaro Vamp! ter Matt Lip Fluid

 (foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Maskara Vamp! se ponaša s čopičem v obliki številke osem z razvejanimi ščetinami, ki zajamejo precejšnjo količino barve. Formulacija oziroma tekstura je dovolj gosta, da naredi zares opazen učinek – govorim o podaljšanju, privihanju in volumnu. Obstojnost je precej dobra, čeprav po daljšem času (druga polovica dneva recimo) opazim določen odtis pod spodnjimi trepalnicami, ampak to se mi dogaja dobesedno tudi pri najbolj obstojnih maskarah. Učinek je res dober, že dva sloja dasta zelo opazne trepalnice, kar je všeč tudi tistim, ki od maskare res pričakujejo 'uau' efekt in se nikakor ne zadovoljijo z naravno ali zmerno poudarjenim videzom. Pravzaprav Vamp! maskaro tistim, ki ne marate dramatičnega videza, odsvetujem. Zaradi zelo zanimivega razpona odtenkov maskare – poleg črne dobite tudi rjavo, kobaltno modro, temnejšo modro, vijoličasto in zeleno – in dramatičnega učinka bi skorajda lahko rekla, da je ta maskara nekakšna cenejša različica YSL Effet Faux Cils maskare. Cena je približno 15 €, embalaža pa lep srebrn tulec. Imam jo v rjavi barvi. 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Matt Lip Fluid je tekoča šminka z mat učinkom, kot pove že njeno ime. Nanaša se z gobico, ki morda zajame nekoliko več produkta, kot bi bilo potrebno, a se jo da pri odpiranju obrisati ob ustje embalaže in s tem malce zmanjšati količino šminke na aplikatorju. Po nanosu je nekaj sekund tekstura kremasta in ta čas povsem zadostuje za morebitne popravke. Potem se tekstura spremeni v mat, a še vedno je občutek na ustnicah nekako mat-kremen in nikakor ne pretirano suh (tiste, ki poznate MAC šminke v klasičnih rdečih tonih, recimo Russian Red, Ruby Woo, Lady Danger itd, boste vedele, kaj pomeni, če je šminka resnično suha – in sama tega občutka nikakor ne prenesem). Obstojnost šminke je seveda zelo dobra, moti me le to, da se na notranji strani ustnic po določenem času začne malo svaljkati. No, to se da urediti s poljučkom na robček ali prst ;). Prepričana sem, da s to šminko lahko dosežemo zelo dober in natančen nanos ob uporabi profesionalnega čopiča za nanos šminke in zelo tankem slojenju šminke. Odtenki so različni, meni so všeč odštekano živi, pri čemer mat tekstura pride še toliko bolje do izraza. Moj odtenek je '050 Fire red' in je žareče toplo rdeče barve. Vsekakor barva, ki zelo pristaja toplejšim mesecem, zato jo trenutno veliko nosim. Cena je okrog 15 €. 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Ni komentarjev:

Objavite komentar