torek, 26. april 2016

Kako izbrati pravi odtenek rdeče šminke? (vprašanje bralke)

Zadnje čase je bilo nekaj vprašanj na temo rdeče šminke, med drugim mi je takole pisala Mateja: 

»Pozdravljeni! 
Super ste. Všeč so mi vaši prispevki. Imam en predlog. Všeč mi je, kako nosite in kombinirate rdečo šminko. Predlagam, da za tisti del žensk, ki bi rade imele rdeče ustnice ... morda pripravite nasvet - kako jo uporabljati in katerim tipom glede na barvo kože taka šminka paše. Sama sem se »skorajžla« in jo kupila ...ampak vidim da bo treba naredit še korak ... da grem taka med ljudi :). 
Lep pozdrav, Mateja«

Najprej je pri izbiri rdeče šminke dobro vedeti, ali imamo topel ali hladen podton kože. Koža s toplim podtonom je nekako rumenkasta, koža s hladnim podtonom pa bolj pink, rozkasta. Splošno pravilo (ki velja v večini primerov, čeprav so tudi izjeme) je, da izberemo za obraz tiste barve, ki imajo enak podton kot naša koža. S tem dobimo najbolj harmoničen, skladen, zdrav videz. 
Tople barve šmink so tiste, ki imajo v sebi primes rumene in imajo nekako zlatkast žar; hladne imajo primes modre oziroma srebrnkast žar. Primeri rdečih šmink s hladnim podtonom so naslednji (imajo rozkast podton, ki spominja na višnje ali maline, lahko tudi na ciklame):

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: popsugar.com) 

(foto: articles.latimes.com)

Primeri šmink s toplim podtonom so (imajo rjavkast podton, ki je lahko vse od paradižnikasto rdeče do opečnate):

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: condenast.co.uk) 

(foto: zntent.com)


Nevtralne rdeče so preprosto samo rdeče, brez da bi bile izrazito tople ali hladne. Nevtralne rdeče pristajajo vsem, ne glede na podton kože.

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: abeautyhub.com

(foto: women-outfits.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar