petek, 26. junij 2015

Dober osebni slog za ženske v zrelih letih (1. del)

Včasih mi kakšna ženska po štiridesetem reče: »Ah, jaz sem pa že stara, je itak vseeno, kaj oblečem!« Drage dame, v resnici je ravno obratno. Prvič, kaj je 'staro', je postalo zelo relativno. Drugič, živimo v času, ko se je življenjska doba neverjetno podaljšala in tudi ženske v zrelih letih so lahko videti resnično neverjetno dobro. Marsikatera med vami se obremenjuje s kakšnim kilogramom preveč, ko pa v resnici to sploh ni pomembno za dobro počutje in dober videz. Če upoštevamo le nekaj pravil za dober slog, je 'uau' učinek zagotovljen, ne glede na leta ali postavo!
Za dober in konsistenten osebni slog se je treba najprej odločiti, kakšen slog oblačenja vam najbolj ustreza.

Ste nagnjene k 'city chic' minimalizmu, ki ga sestavljajo ostro krojene hlače, krila, suknjiči in vedno šik srajce? Ta slog je najbolje videti na vitkih damah, kot je npr. igralka Diane Keaton, ki ga uspešno nosi že vrsto let, njena 'uniforma' pa je moško krojena srajca in široke hlače v kombinaciji s čevlji z ravnim podplatom. Običajno zraven spada tudi moška ura, en statement kos nakita (npr. večplastna ogrlica iz biserov ali 'koktejl' prstan) ter dobra usnjena torba.

(foto: pinterest.com) 

(foto: architecturaldigest.com) 

(foto: harpersbazaar.com)

Vam je bližje mehkejši, naravni slog? Imate rade udobne kroje, ki vas nikjer ne vežejo ter veliko daste na to, da so vaša oblačila iz eko bombaža, najraje pa posegate po ne preveč vpadjivih barvah in naravnih vzorcih? Tudi tukaj je pomembno, da so oblačila pravih krojev za vas ter da imate dobro naštudirano osnovo garderobe, kjer lahko po mili volji kombinirate osnovne kose med sabo. Izognite se vrečastemu, širokemu videzu 'odglavedopet', ker boste na ta način svoji postavi dodale več kilogramov, kot jih ima v resnici. 

(foto: express.co.uk) 

(foto: zimbio.com)

Morda pri oblačilih vedno iščete romantične dodatke, kot so cvetlični potiski, volančki, pentlje, resice, bleščice? Rade se oblačite ženstveno, nikoli ne zapustite hiše brez najljubšega parfuma in ogrlice. Vaš slog je romantičen in ženstven. Bodite previdne le v tem, da v svoj stajling vedno vključite še en mladosten kos (npr. kombinacija cvetličnega vzorca in džinsa; obleka s pentljo in moderne balerinke itd.), saj lahko sicer delujete starejše, kot ste v resnici.

(foto: fashionfamousfix.com) 

(foto: mydaily.co.uk) 

(foto: starpulse.com)

(foto: advancedstyle.com)

Nekaterim je blizu ustvarjalen, dramatičen slog. Ne bojite se biti opažene in vpadljive. Najraje imate kose, ki so nekaj posebnega ter obožujete detajle, kot so asimetrija, aplikacije, svetleči delci, drapiranje, dragoceni materiali ... Dobro se zavedate, da so poleg oblačil zelo pomembni tudi modni dodatki s pravo mero poguma in drame. Ne bojite se kupiti tudi najbolj 'hot' modnega kosa sezone, ki pa ga pametno vkomponirajte v celoten stajling tako, da boste še vedno videti kot zrele ženske in ne kot ponesrečen poskus, da bi bile za vedno stare šestnajst let. 

(foto: forums.fashionspot.com) 

(foto: stylebistro.com) 

(foto: zimbio.com)

2 komentarja:

  1. Super post, sami dobri primeri, vse krasne ženske! Res se da, leta niso nič...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala za komentar, a niso fantastične vse po vrsti :)? se zelo strinjam z vašim zadnjim stavkom.

      Izbriši