torek, 16. junij 2015

Vprašanje bralke: Kopalke za zelo majhne prsi

Draga Tina,

imaš kakšen predlog, kakšne kopalke izbrati, da bi lepo izpadle tudi na najmanjših prsih? Sicer sem zadovoljna s svojo postavo, saj veliko športam in je zato telo lepo čvrsto. Moje prsi pa so res tako majhne, da modrčkov nikoli ne nosim. Zato imam s kopalkami prav problem. Seveda je jasno, da razne podložene čašice in modeli s kostjo že takoj odpadejo, ker jih manj obdarjene ne napolnimo. Mini bikini trikotniki običajno niso neka sreča, ker nikakor nočejo stati na mestu. Športni modeli pa naredijo ploh še iz tistega nekaj malo, kar imamo. Kaj meniš?

Hvala za odgovor!
Ana

Draga Ana!

Hvala za tvoje vprašanje. Praviš, da imaš lepo postavo in od športa tonirano telo, da pa imaš resnično zelo majhne prsi, zaradi katerih nikoli ne nosiš modrčka. Pri enostavnih kopalkah bikini modela nastane problem, ker jih nič ne drži na mestu, zaradi česar se pri skokih v vodo ali vodnih športih hitro zgodi, da ostaneš neprostovoljno 'zgoraj brez'. Ker bi rada vendarle imela kopalke, ki bodo ostale na svojem mestu, poleg tega pa bi rada čim lepši in ženstven videz v kopalkah, ti predstavljam dve strategiji, ki ju uporabljamo pri majhnih prsih.

Prvi način je ta, da sprejmeš to, kar imaš ─ v tvojem primeru takorekoč deške prsi ─ in s kroji, ki jih lahko nosijo le ženske z majhnimi prsmi, 'zažigaš' na plaži. Tak primer so prekrasne enodelne kopalke, ki so krojene tako, da npr. z izrezanimi detajli na hrbtu, trebuhu ali ob straneh pritegnejo pozornost na zanimiv kroj in na tiste dele telesa, ki bi jih rada poudarila. Ker imaš raven trebuh, tonirane roke, ramena in dolge noge, potem bi bil to takorekoč idealen model kopalk zate. 

(foto: asos.com) 

 (foto: yoox.com)

(foto: bloomingdales.com) 

(foto: cherae.com)

Drugi pristop je prvemu nasproten. Z optičnimi učinki na zgornjem delu kopalk lahko navidezno dodaš volumen tam, kjer ga ni veliko. Taki optični triki so: veliki in vpadljivi vzorci, potiski, zanimivi detajli v obliki dodatnega blaga, aplikacij, volančkov ali letos tako trendnih resic. Taki zgornji deli kopalk so dobesedno namenjeni temu, da tudi iz 'nič' naredijo 'nekaj' ter zaradi vpadljivih detajlov dajejo vtis, da so prsi večje kot v resnici. 

(foto: galleryhip.com) 

(foto: aliexpress.com) 

(foto: asos.com)

Da bi zgornji del kopalk tudi ostal na mestu, poskrbi širši trak na spodnjem delu modrca ali pa več trakcev, ki se zapenjajo/zavezujejo na več mestih na hrbtu. V ta namen so hvaležne tudi kopalke, ki jih nosijo ženske, ki se ukvarjajo s surfanjem in jih tudi prodajajo v takih trgovinah. Namenjene so prav temu, da v vodi tudi ob večjih silah ostanejo tam, kjer morajo.

Upam, da boš našla svoj idealni par kopalk in se na plaži imela karseda fino!


1 komentar:

  1. Pozdravljeni,
    zanimivo vprašanje in tudi sama sem v podobni situaciji kot bralka Ana. Vaš drugi predlog, da se predel prsi "poudari" z vzorcem oz. dodatnim volumnov blaga je super. Predlog enodelnih kopalk je po mojih izkušnjah neprimeren, ker tak kroj male prsi še bolj potlači oz. stisne, pa še lepo oblikovan pas ne pride do izraza. Pri enodelnih kopalkah z všitimi nedrčki težave nastopijo, ker so košarice običajno čisto prevelike za male prsi. Glede na moje izkušnje še najbolje izpadejo dovolj mali "običajni" nedrčki, ki imajo oblikovane košarice, ampak to najti v naših trgovinah je podobno kot iskati iglo v kopici sena.

    OdgovoriIzbriši