četrtek, 4. september 2014

Trendi za jesen in zimo 2014/15

Tokrat s trendi za jesen in zimo skoraj malo zamujam, ampak glede na to, da je bilo letošnje poletje ena sama mala jesen, se tolažim, da je pravzaprav vseeno, kdaj si pogledamo, kaj bo najbolj modno v prihajajočih hladnejših dneh.

Velik trend letos je siva barva v vseh njenih odtenkih, od svetlo sive preko golobje do temno ogljeno sive. Nekaterim barvnim tipom siva bolj pristaja kot drugim, problematični so toplejši barvni tipi, ki naj sivo kombinirajo s katero izmed toplejših barv iz svoje palete. Idealni za to so bordo odtenki (tudi zelo modni to jesen), pa karamelna, peščeni odtenki in tople rdeče ter rožnate. Zgrešiti ne morete tudi s sivimi kavbojkami, letos jih ponujajo dobesedno vse blagovne znamke, zaradi oddaljenosti od obraza pa ne bodo odvzele zdrave barve naši polti, tudi če siva ni prednostna barva naše barvne palete. 




Kar se tiče silhuet, so plašči še vedno škatlasti, preveliki (oversize) in poudarjeno široki čez rame in roke. Ker skrijejo silhueto, znajo biti problematični za določene tipe postav – če pa vam to ni tako pomembno, boste v oversize plašču nadvse 'in'. Še vedno pa lahko svojega tudi prepasate in s tem dodate nov stilski pečat znanemu trendu.



Že približno pet let nas med trendi spremljajo živalski vzorci, tokrat nesporno kraljuje leopardji vzorec. Če so ga v svoje kolekcije vpletli tudi klasični minimalisti kot so Armani, Céline, Chloé, potem vemo, da debate o njem pravzaprav ni. 




Omenila bi še culottes ali široke krajše hlače (o njih sem pisala tukaj), ki so za zimo dolžine nekje do srede meč ali tik nad gležnji. Previdnost je potrebna pri kombinaciji takih hlač z oversize zgornjim delom, saj bomo kaj hitro povsem izgubile definicijo ženske postave, zato svetujem uravnoteženje volumnov – ali široko spodaj in ožje zgoraj ali pa prevelik plašč v kombinaciji s skinny kavbojkami. 



Modne poznavalke si bodo prislužile dodatne točke s kontrasti 'njegovo-njeno', npr. kombinacija moško krojenega suknjiča in ozkega krila ali moških hlač in nežne bluze. Če pa vam je blizu androgeni stil, si lahko celoten stajling zamislite kot žensko verzijo njegove garderobe, kar bo morda uporabno za vse tiste, ki imajo strog službeni kodeks oblačenja.




Pri teksturah so modne tako pletenine, te srečujemo vsako jesen in zimo, kot tudi tkanine s kovinskim sijajem.







Pokažite, da se z modo znate tudi poigrati in zabavati – tako najdemo v trgovinah vse vrste sporočilnih majic z bolj ali manj humornimi napisi (le-te pa niso primerne za vse službe in za vse ravni oblačenja!), modni oblikovalci pa so postregli tudi s takimi in drugačnimi igrarijami iz sodobnega sveta in predelavami znanih logotipov. V to kategorijo spada tudi velik trend 'trenirkaste' mode, ki nadaljuje vdor športnih oblačil in krojev med klasična oblačila, ter seveda povsem športna obutev, ki ji ponavadi pravimo superge.









Viri vseh fotografij, razen zadnjih dveh: www.style.com, vir zadnjih dveh fotografij: www.zara.com.

V enem od prihajajočih člankov pa bom pisala še o čevljih, ki so najbolj modni v prihajajoči sezoni.

4 komentarji:

  1. Oooo, komaj čakam, da vidim kakšni čevlji so in!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vanja, izbrala bom take, ki so modni, a nikakor ne samo za eno sezono. pa saj tega ste na Odglavedopet najbrž bralci že vajeni :)

      Izbriši
  2. Za začetek iščem gležnarje za dež in morebitni suhi sneg :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Plašči so res letošnji modni "boom"! Zelo pa sem "spet" vesela živalskih potiskov =) lahko pridejo zelo minimalistično in šik!
    http://cherryfashion-k.blogspot.com/

    xx
    K.

    OdgovoriIzbriši