četrtek, 6. februar 2014

Zdaj je pravi čas za spremembo!

Ko se je januarska popraznična 'zaspanost' malo polegla in si že vsi želimo pomlad, ki pa je seveda še lep čas ne bo, je pravi trenutek za spremembo. Ne govorim o življenjsko pomembnih odločitvah, saj na blogu Odglavedopet iščemo načine, kako z drobnimi spremembami videza polepšamo dan, teden, mesec. Pogosto se zgodi, da učinek traja še dosti dlje ali za seboj potegne še mnogo več – naposled zadovoljstvo s samo seboj, dobro počutje in širok nasmeh ob pogledu v ogledalo. Zdaj je pravi čas za spremembo!

Nova injekcija barv: posledica skoraj vsakega barvnega svetovanja, ki ga imam, je vznemirjen telefonski klic ali mail dame čez dan ali dva. Prav vsaka ima izkušnjo, da jo je njena paleta prerodila in ji dodala energijo kot injekcija poživilnega vitaminskega koktejla. Zadovoljstvo ob nakupu šminke ali šala v vznemirljivem novo odkritem odtenku je preprosto neverjetno. Preizkusite sami ;).

(foto: timwalker.com)

Nova frizura: ali so vaši lasje že dolgo žalostno povaljani in večno naelektreni pod vsemi plastmi zimskih oblačil, redke konice pa kljub sveže oprani glavi uničeno 'krasijo' ramena in hrbet? Morda je čas za konkretno krajšanje in da končno poiščete tisto obliko frizure, ki vam bo preprosto naredila največjo uslugo. Saj veste, dobra frizura je tista, ki paše vam in ne najbolj hot supermodelu ali igralki z naslovnice revije.

Nova definicija stila in vaše omare: garderoba je namenjena temu, da v najkrajšem času iz nje skombinirate optimalno kombinacijo za vašo službo, popoldanske obveznosti in večerne izhode. Prav tako naj poudari adute vaše postave in skrije tistih nekaj kilogramov, ki – resnici na ljubo – verjetno ne bodo nikamor šli. Ali imate v omari desetletja stare čevlje in oblačila, ki jim tudi šivilja ne more več pomagati? Čas je za čistko in prezračevanje.

Pregled kozmetične torbice in ličil: ko smo že ravno pri čistkah, večina žensk tako rada pozabi vsaj enkrat letno pregledati svojo zalogo kozmetike. Odprti losijoni, kreme, toniki in olja zdržijo svežino ob pravilni uporabi le nekaj mesecev, zato naredite koži uslugo in napol porabljene stekleničke, kjer se je krema ob odprtini že strdila v trd vosek, vrzite stran. Enako velja za nabor dekorativne kozmetike. Nekatera ličila res zdržijo tudi nekaj let (predvsem senčila in rdečila v kamnu, nekateri svinčniki in šminke), medtem ko maskare, pudri, glosi in kremne teksture nasploh po več kot nekaj mesecih preprosto sodijo v smeti. Imate doma odtenke ličil, v katerih ste videti kot Dolly Parton v videospotu iz osemdesetih? Čas je za spremembo ter nakup ličil, ki vas bodo pomladila in osvežila, ne postarala in osmešila.

Nov parfum: vonj je pomembno čutilo, s katerim odpiramo različne spomine, tvorimo nove izkušnje in ki nas lahko dobesedno povede v pravo razpoloženje. Včasih je lahko nakup novega parfuma dobrodošla sprememba, ki jo bodo opazili tudi mož, otroci, prijateljice in sodelavci. Nenazadnje je iskanje novega vonja v dišeči parfumeriji lepa 'zaposlitev' za dolgočasno deževno popoldne, eksotična steklenička na polički pa bo na obraz vsako jutro pričarala nasmeh. 

(foto: housebeautiful.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar