torek, 25. februar 2014

Februarska PL-stilska preobrazba: gospa Mojca

Ta mesec smo spet imeli PL-stilsko preobrazbo in moram reči, da je to ena mojih ljubših preobrazb (čeprav ne bi nikoli mogla izbrati najljubše, ker se mi zdi, da je prav vsaka nekaj posebnega na svoj način, tako kot preobražene kandidatke). Mogoče zato, ker se ta barvni tip redkeje javlja na preobrazbah, ali pa zato, ker je gospa Mojca tako luštna kodrolaska.
Štartali smo kot vedno v Mič Styling salonu, kjer sem se zelo razveselila, ko sem videla, da oba frizerja, tako Petra, ki je skrbela za Mojčino barvo, kot Luka, ki je strigel in sušil lase, razmišljata enako kot jaz. Takoj, ko sem Mojco zagledala, sem namreč pomislila na to, da deluje kot naravna rdečelaska, čeprav ni imela izrazito rdečih las (povedala pa je, da ima veliko rdečega pigmenta v laseh in da je kot mlajša imela po obrazu bakrene pegice). Zato smo se odločili poudariti njeno barvo z nekoliko globljo bakreno barvo, kodrasto teksturo las pa s postopnim striženjem po glavi in sušenjem z difuzerjem. Tudi vizažistka Vesna je odlično opravila svoje delo in poudarila prekrasne Mojčine kostanjeve oči z odtenki zlate in olivno zelene.

Kar se tiče outfitov, sem prvega naredila kot modernejšo in bolj laskavo verzijo tega, kar je imela Mojca oblečeno ob začetku preobrazbe. V drugi kombinaciji tople rumene in gorčično rumene Mojca prav zažari, tretji outfit (oblekica in suknjič ter le malenkostne pete, ker jih ni vajena) pa je primeren tudi za kakšno predavanje na seminarju ali fakulteti, kar občasno pride med Mojčine službene obveznosti.

Mojca je bila s preobrazbo zelo zadovoljna, verjamem pa, da bodo s fotografijami zadovoljne tudi njeni sestri in mama, ki so jo prijavile na preobrazbo :).

Prvi outfit: majica, jakna in ruta Pennyblack, hlače More&More, balerinke Le Bon Chic, uhani Top ShopDrugi outfit: jopa Mexx, krilo More&More, šal in torbica Stefanel, balerinke Tommy Hilfiger, uhani Top Shop
Tretji outfit: obleka Wallis, suknjič More&More, torba Stefanel, zapestnica Dorothy Perkins, čevlji Sacha London
Še primerjava prej-potem:Ekipa stilske preobrazbe:


Vse fotografije: Sanja Martinec.
Povezava do članka na Planetu Lepote: klik.

3 komentarji:

  1. odlično! kodri so menda letos obvezni ;) kateri pa je njen barvni tip?

    OdgovoriIzbriši
  2. ccc Petra, zdravi ne potrebujejo zdravnika ;). glede kodrov zna biti problem, če jih nimaš, pa jih hočeš ;), dostikrat je tako, ali pa seveda ravno obratno. žal so ženske redko zadovoljne s svojo teksturo las, ampak valoviti ali skodrani lasje so res lahko enkratni ob pravilnem striženju, ustreznem produktu, ki poudari teksturo in prepreči 'frizz' ter seveda sušenju (pogosto je za kodre najuspešnejše ravno sušenje na zraku ali pa z difuzerjem). gospa pa je v osnovi topel barvni tip.

    OdgovoriIzbriši