ponedeljek, 17. februar 2014

Predstavitev knjige Oblikujmo z Almiro Sadar in delavnica

Prejšnji teden sem se udeležila zanimivega dogodka v knjigarni na Wolfovi, predstavitve knjige Oblikujmo z Almiro Sadar. 

(foto: emka.si)

Prelepe fotografije v knjigi so delo fensišmensi Ane Hribar (nje na dogodku žal ni bilo), v knjigi pa se najde mnogo idej in navdihov za dodajanje osebnega pečata že obstoječim oblačilom, notranji opremi ter dodatkom skozi pletenje, kvačkanje, šivanje in druge tehnike. Almira je povedala marsikaj zanimivega o modnem oblikovanju dandanes, o razlikah z oblikovanjem izpred nekaj desetletij, pa o tem, zakaj ročna dela in unikatne spretnosti spet pridobivajo na veljavi in zanimanju. 

(foto: Tina Martinec Selan)

Po pogovoru smo obiskovalke sodelovale tudi v delavnici, kjer je vsaka izdelala svojo cvetno broško iz blaga po Almirinih navodilih. 



(foto: Tina Martinec Selan)

Podobne broške sem že lansko leto občudovala v Almirinem butiku (krasile so na primer njene lanske poletne srajčne obleke), nisem si pa mislila, da je izdelava pravzaprav precej enostavna ali celo, da znam kaj takega izdelati tudi sama. Izbrala sem pomladne tople odtenke cvetnih lističev in sem prepričana, da mi bo broška (o)krasila kakšen plašč, jaknico ali poletno obleko.

(foto: Tina Martinec Selan)

Tukaj pa je povezava do video prispevka o predstavitvi knjige in delavnici iz oddaje Bleščica: klik.

(foto: Alja, crush.si)

7 komentarjev:

  1. Ej, sem občudovala že na intaG. Tudi jaz bi prišla, če bi bili bližje ;) V zelenih hlačah se skriva http://silviaandtheshoe.tumblr.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Petra, tule piše, da boste imeli v Mariboru tudi vi nekaj podobnega:

    http://www.mladinska.com/skupina_mk/koledar_dogodkov/dogodek?etid=1242

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidim, da ste se imele zelo luštno. Mogoče pa ujamem MB izvedbo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja, Ana, škoda, da si bila odsotna. v Mb-ju pa lahko s Petro spijeta kozarček penine in nazdravita še zame ;).

    OdgovoriIzbriši