petek, 21. februar 2014

Kako nositi bele kavbojke?

Včasih je veljalo, da je bel džins primeren predvsem za pomlad in poletje, ko tudi sicer raje posegamo po svetlih tonih in ga z lahkoto pokombiniramo na pastelne in mornarsko navdahnjene kose. Pa vendar v modni literaturi opažam, da so bele kavbojke velik trend tudi v zimskih stajlingih, kar se mi zdi super, saj vedno zagovarjam, da moramo isto oblačilo nositi na čim več različnih načinov in tako iz njega potegniti kar največ (potenciala). Pred nedavnim sva tako z eno izmed strank med urejanjem njene omare naredili nekaj stajlingov z belimi kavbojkami, pri čemer so bili nekateri poletni (bele kavbojke, potiskana daljša srajčna bluza in sandale), nekateri pa tudi povsem primerni za te dni (bele kavbojke, bela srajca, tanjši luknjast puloverček, rjavi škornji in peščen plašč). Bele kavbojke imajo to prednost, da delujejo nekoliko bolj 'dressy' od navadnih modrih, zaradi česar so videti dobro tako v bolj mladostnih, športnih kombinacijah kot tudi v večerni kombinaciji z elegantnimi salonarji in klasičnim suknjičem. Kot vedno tudi tukaj s kombinacijo oblačil ─ ali še bolj dodatkov ─ dvigamo ali spuščamo željeno raven elegance nekega oblačila. Ker bel džins v barvnem smislu nima nikakršnih sovražnikov, so kombinacije lahko zelo raznolike, od tonskih s peščenimi in pudrastimi odtenki, do klasičnih s črno ali temno modro ali kontrastnih z živimi barvami in vzorci. Da ne bomo videti kot zdravnik v uniformi, se izogibajmo le enemu snežno belemu odtenku celotnega outfita odglavedopet.

(kolaž: Tina Martinec Selan)

(kolaž: Tina Martinec Selan)

Trenutno aktualne bele kavbojke so sedemosminske dolžine in ravno rezane ali oprijete, vendar je za močnejše postave bolje, da so kavbojke spodaj vsaj ravno, če že ne malce trapezasto rezane. Nikoli se ne smejo vleči po tleh, zato jih damo skrajšati na primerno dolžino glede na čevlje, s katerimi jih bomo nosile. Pod njimi oblečemo perilo kožne barve.

(foto: harpersbazaar.co.uk)

5 komentarjev:

  1. Odlična tema :) Jih bom potegnila iz dna omare, ker sem lansko poletje (hote ali nehote) pozabila nanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. hitro jih obleci, že danes zvečer ali jutri, kombinacij imaš v omari za kar nekaj izlazkov :)

    OdgovoriIzbriši
  3. pa primernost belega (ali že samo zelo svetlega) džinsa za ne-ravno-orto-suhice? ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja, to je dobro vprašanje. seveda načeloma velja, da prav močne ženske naj ne bi nosile belih spodnjih delov, če imajo problem v stegnih in zadnjici. me pa je delo izučilo, da obstajajo izjeme, dejansko sem že videla ženske, ki po nobeni normi niso suhe (ne po kg ne po konfekcijski številki), ampak so bile dejansko v belih kavbojkah prav super, s primernim stajlingom seveda. zato sem se tokrat izognila posplošitvam ;).

    OdgovoriIzbriši
  5. zanimivo. seveda verjamem, da za vsako ritko obstaja pravi model, tudi bele barve!

    OdgovoriIzbriši