ponedeljek, 25. november 2013

Vprašanje bralke: kaj obleči v prvih mesecih nosečnosti?

Živjo Tina,

Zate imam vprašanje in sicer kako naj se lepo obleče nosečnica, ki ji običajne hlače niso več prav, za nosečniške pa še ni dovolj velik trebuh, haha :)? Priznam, da sem večino časa v trenirki, ki pa je vsaj v moji barvi ;). Hvala in lep pozdrav!

Ksenija


Ksenija, tole je v prvih mesecih nosečnosti gotovo zelo aktualno vprašanje. Tudi če nosečniškega trebuha kot takega še ni, se večini žensk kmalu zveča obseg pasu zaradi sprememb, ki se takoj začnejo dogajati v ženskem telesu pod vplivom hormonov. V ljudeh se ob pogledu na tak trebuh poraja vprašanje: »Je noseča ali se je samo zredila??« Marsikatera ženska ugotovi, da ji kavbojke in hlače preprosto niso več prav oz. da jo neprijetno tiščijo, ogromnih hlač z nosečniškim pasom pa še nima kam dati. V tem času ti bodo, draga Ksenija, zelo dobro služile obleke in tunike, ki jih boš nosila na legice ali debelejše žabe. Prav tako so zlata vredne morebitne hlače ali krilo na elastiko (v nasprotju s prepričanjem se take modele pogosto najde v trgovinah z 'normalno' in ne nosečniško ponudbo). Nekatere stranke mi tudi povejo, da so dale kakšne svoje hlače z nižjim pasom predelati šivilji, tako da jim je došila cca. 10 cm debelo elastiko, s katerimi premostijo obdobje do večjega trebuha.
Nosečnost je čas, ko lahko nosiš tudi silhuete, ki ti sicer ne pristajajo, saj prisotnost trebuha spremeni obliko postave in se ti ni treba bati, da bi bila v neprimernih oblačilih videti 'nosečniško' ;). Tako si lahko daš duška z letos zelo modnimi škatlastimi silhuetami (širši plašči, ki imajo obliko kokona, daljši ravno rezani volneni puloverji, volnene obleke brez pasu, enodelni kombinezoni in podobno), ki jih je v trgovinah vse polno. 

(foto: cosstores.com)

(foto: babble.com)

Vsem stopnjam nosečniškega trebuha zelo pristajajo (seveda odpeti) telirani suknjiči, saj dodajo strukturo in formalnejši videz, ki je primeren tudi za službene priložnosti. Tudi preprost outfit pa lepo zaokroži zanimiv šal ali pašmina, domiseln kos nakita in seveda urejena frizura ter nekaj ličil.

(foto: blogs.parenthood.com)

2 komentarja:

  1. Oooo, odličen članek.. Zelo zanimive fotografije si dodala, tako da si lažje predstavljam opisane kombinacije. Vsem srečkam nosečkam pa želim čim lepšo nosečnost.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ksenija, naj ti bo v navdih in hvala za tvoje vprašanje :).

    OdgovoriIzbriši