četrtek, 20. junij 2013

Mala bela obleka

Pri temperaturah, ki se gibljejo visoko nad številko trideset, se najbrž številne ženske sprašujejo, kako kljub vročini ostati šik. Poleg obvezno negovane kože, pisanih nohtov, lahkega parfuma in matirnih robčkov za obraz je moj recept tudi preprosta poletna obleka, ki jo glede na obveznosti stiliramo s primernim nakitom, čevlji in torbico. Karkoli drugega je hitro odveč.
Mala bela obleka se že vrsto let v poletnih mesecih uvršča na seznam 'must-have' oblačil, ki jo lahko kombiniramo na manj formalen, pa tudi bolj eleganten način. Tudi letos so bele oblekice nadvse 'in' (ali kakšno poletje niso?), nikakor pa ne velja, da zraven spada zagorela koža, saj pristajajo tudi na bledo polt – ta konec koncev kaže, da smo osveščene in se ne izpostavljamo škodljivim sončnim žarkom oziroma se ustrezno zaščitimo s kremo za sončenje.
V tej sezoni belih oblek po trgovinah dobesedno mrgoli, najdejo pa se po vseh cenah, od tistih za nekaj deset evrov do dražjih. Če so vam všeč letos nadvse modne čipke ali izvezeni motivi, si lahko omislite nekaj takega (oboje Zara), čipke pa lahko stiliramo tudi z manj dekliškimi dodatki, da dobimo bolj 'tough' in manj posladkan učinek. Če se temperature ohladijo, lahko tako obleko plastimo na skinny džins ali legice. 


(foto: Tina Martinec Selan)

Če ste bolj minimalistke, je lahko vaša bela obleka tudi povsem preprostega kroja (na sliki obleka Benetton), v tem primeru jo nujno dopolnimo z lepo ogrlico in zanimivo torbo. V primeru hladnejšega vremena čez njo oblečemo jaknico, ki je lahko (odvisno od vašega sloga in okusa) klasičen suknjič, džins jaknica ali zelo modna 'bomber' jakna. 

(foto: Tina Martinec Selan)

Tukaj so tudi srajčne obleke, ki se poigravajo z volumni in so v kombinaciji z nizkimi sandali in zanimivim nakitom brezčasno šik (tale obleka Almire Sadar je preprosto fantastična). 

(foto: elle.si)

Preostane vam le, da se odpravite po nakupih in izberete svojo, pazite pa na to, da bo mala bela obleka pravega odtenka za vašo polt (nekaterim bolj pristaja snežna belina, drugim mehkejši odtenki mleka ali slonovine) in seveda takega kroja, da boste v njej kar najbolj zasijale.

3 komentarji:

  1. bela poletna paše kot hladno pivo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. tale srajčna je krasna <3 jaz svojo belo obleko še iščem...

    OdgovoriIzbriši
  3. kajne, Petra ;)?

    Špela, pojdi pogledat k Almiri, mogoče ti bi pa kakšna sedla.

    OdgovoriIzbriši