ponedeljek, 1. april 2013

Barviti čevlji in torbice

Meseci v toplem delu leta so kot nalašč za to, da nekoliko obarvamo svojo garderobo. Večina strank pove, da jih v pomladnih in poletnih mesecih že same po sebi bolj privlačijo žive in svetle barve, vendar pri tem nekoliko zanemarjajo modne dodatke. Za tiste ženske, ki imajo garderobo pretežno v nevtralnih odtenkih in njihova garderoba ni zelo barvita, so na primer čevlji v živahnejši barvi ali kvalitetna, malce drugačna torba lahko odličen način za pljusk osvežilne barve v njihov vsakdan. Pomladni dnevi, ki jih bomo kmalu dočakali, so tako idealni za to, da gremo v nakup balerink, salonarjev ali lepih sandalov - in zakaj ne bi poskusili z nečim drugačnim, bolj živobarvnim? Pogled na barvno umirjen outfit, h kateremu je dama obula npr. usnjene balerinke v barvi kobalta, višenj ali sandale z zanimivim vzorcem, je prav osvežujoč. 



(foto: Tina Martinec Selan)

Vas mika možnost, da bi imele rdečo, rumeno ali kakšno drugačno barvito torbo, pa se sprašujete, kako jo boste lahko sploh skombinirale? En način je dodatno oblačilo v outfitu, ki je enake (ali zelo podobne, pri čemer mislim na enak podton) barve kot vaša živahna torbica ali čevlji. Drug način je, da vnesemo povezavo preko vzorčastega oblačila (npr. majice ali rutice, šala), kjer vzorec vsebuje tudi našo izbrano živahno barvo. Če pa vam pretirano barvno ujemanje ni blizu in raje dajete videz nonšalance, vam je lahko vodilo stavek, ki sem ga pred časom prebrala v neki tuji modni reviji, razprava pa je tekla prav okrog smaragdno zelene torbe znamke Hermès: "... Because it goes with nothing in particular, it actually goes with everything." ("Ker se popolnoma ne ujema z ničimer, pravzaprav pristaja na vse.")


(foto: posh24.com)


(foto: Tina Martinec Selan, na fotografiji torbe Zelolepo)

4 komentarji:

  1. kot nalašč za mojo trenutno dilemo okrog nakupa smaragdne torbice ;) da je ne bi pokombinirala, se ne bojim, edini zadržek je, da je NE RABIM ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Špela, to pa so že metafizična vprašanja, s katerimi se menda ukvarjamo kar vse, vsaj občasno ... ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. kaj ne rabiš? kje to piše?
    jaz tudi ne rabim tistih pancar poletnih sandalov ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. carpe that f***ing diem, ane Petra :D?

    OdgovoriIzbriši