nedelja, 30. december 2012

Voščilo

Ob iztekanju starega leta in pričenjanju novega se pogosto oziramo nazaj, na vse zaobljube in trdne sklepe, ki smo jih sprejeli leto nazaj. Pogosto ugotavljamo, da se sklepov nismo držali in da jih lahko letos ponovno uvrstimo med novoletne zaobljube. Sem spadajo tudi goreče želje o izgubljenih kilogramih, o ravnem trebuhu, o redni telovadbi, s katero bomo končno prišle do sanjske postave in tako dalje. Ko bomo v prihodnjih dneh z novim datumom začenjali pisati tudi nov list v svojem življenju, skušajmo novoletne zaobljube oblikovati nekoliko drugače. Osredotočimo se ne na to, česa vsega še nimamo oz. kaj bi morali imeti, kakšni bi morali biti videti, temveč na to, kar že imamo. Sprejmimo se take, kot smo v tem danem trenutku, saj resnici na ljubo tista dva odvečna kilograma okrog zadnjice pač nista odločilna za našo srečo. Odločilna zanjo pa je odločitev, da smo si všeč, da se imamo radi, da se sprejemamo, in da bomo iz tega, kar že imamo, naredili kar največ.

Vsem bralkam in bralcem želim vse dobro - veliko dobrih zamisli, predvsem pa poguma za njihovo realizacijo. Srečno!

(foto: Sanja Martinec)

8 komentarjev:

  1. Tina, zelo lepo voščilo ... srečno, uspešno in barvito leto 2013 :)!

    OdgovoriIzbriši
  2. in točno tako se človek počuti, ko odhaja iz tvojega studia - bolj ponosen na to, kar ima :) srečno novo leto!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tina, točno tako je! Jaz nikoli nisem delala novoletnih zaobljub, na srečo, in še vedno mislim, da so čisto nepotrebne in celo škodljive.

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala Brigita, točno to želim sama dati tistim, ki pridejo k meni po nasvet - če mi uspeva, potem smo vsi zmagali :D!
    Špela, moram priznati, da tudi jaz ne. tudi tokrat jih ne bom. mnogo ljubša mi je logika 'izkoristi do maksimuma vsak dan posebej', eno celo leto je čiiiiisto preveč, da bi ga človek lahko vnaprej splaniral ;).

    OdgovoriIzbriši
  5. ...in imel slabo vest, če česa ne izpolni ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. novoletne zaboljube - kaj je to? :))

    OdgovoriIzbriši