sobota, 8. december 2012

Kaj obleči na božično ali novoletno zabavo?

Kaj obleči na božično ali novoletno zabavo? Najbrž ima vsaka med nami na svojem decembrskem koledarju vsaj eno, če ne več priložnosti, ko se bo morala urediti malce bolj kot sicer. Naj gre za službeno zabavo, intimno večerjo ali novoletno praznovanje v družbi družine in prijateljev, želimo si zasijati in biti prepoznavne po dobrem slogu. Ni pomembno, ali oblečemo stara ali nova oblačila, dražja ali cenejša, važno je, da jih skombiniramo na nam lasten, unikaten način. Če ste pripravljene iti v nakup oblačila ali modnega dodatka le za to priložnost, poskrbite za to, da boste doma naredile stajling, ki bo vseboval vašo osebno noto in ne bo le kopija videza z izložbene lutke. S čim pa na decembrskih zabavah zagotovo ne moremo zgrešiti? 

En glavnih elementov prazničnih stajlingov je zagotovo kovinski sijaj, lahko na oblačilih, nakitu ali pa v ličenju. Bleščičasta obroba na jopi, svetleče hlačne nogavice ali legice, senčilo za oči z zlatim sijajem, srebrna broška ali večji uhani so stvari, na katere lahko stavite ne glede na uro in lokacijo zabave, saj je vendar december, ko po manjši količini sijaja posežejo tudi tiste ženske, ki so sicer večino leta proti tovrstni bleščavosti. Če ste nerade pretirano svetleče, se lahko odločite za povsem subtilen sijaj, npr. v obliki kovinske niti v suknjiču ali pletenini; letos zelo modna sta tudi brokat in žakar z zlatim, srebrnim ali bakrenim sijajem. Če pa z bleščicami tudi sicer nimate nobenih problemov, se odločite za bleščičast top, jaknico ali pas. Pazite le, da se ne boste svetile odglavedopet in obvezno uravnotežite količino svetleče in mat teksture, kar velja tako za obraz kot za outfit. Povedano preprosteje: če se odločite za bleščeč lip gloss, naj se hkrati ne sveti še rdečilo za lica in senčilo za oči. Enako velja za oblačila – svetleč kos obvezno zahteva svoj protipol v obliki mat tkanine, ki je lahko volna, bombaž, džins in tako dalje. Odločitev za določeno kovino oz. kovinski sijaj (zlat, srebrn, bakren) naj temelji na vaši koloristiki, da bo odsev obrazu prijazen in vam tako podaril navidezno uro kvalitetnega spanca več.


(foto: theveryyoungatheart.com, glassworks-studios.com, mamasarollingstone.com)


Prav tako ne morete zgrešiti s črno, največkrat je to mala črna obleka, ki pa je lahko prilagojena vašemu barvnemu tipu in se tako spremeni v malo (temno) sivo obleko, malo vijoličasto ali malo modro obleko. Čar take male (črne) obleke je v tem, da če je kroj laskav za obliko postave, zraven ne potrebujete več veliko za dosego željenega učinka. Še dobri čevlji (morda letos zelo modni salonarji v draguljasti barvi ali s potiskom), elegantna pisemska torbica in kos nakita, pa ste nared. Vedno elegantna možnost je tudi kombinacija ozkega črnega krila do kolen, lepe bluze ali topa ter salonarjev z visoko peto.

(foto: tellmeten.blogspot.com)

Božični čas pa ne bi bil enak brez rdeče barve! Na voljo je širok razpon odtenkov od prave rdeče do temnejših vinskih odtenkov – odločitev je vaša. V rdeči boste zagotovo opaženi, zato se odločite za rdečo na tistem delu telesa, glede katerega ste samozavestne in vam pogledi drugih ne bodo v zadrego. Prva možna (in pogosto edina) kombinacija z rdečo barvo je za večino žensk žal črna, pa vendar je toliko drugih, pogosto boljših možnosti: rdeča z belo ali smetanasto, rdeča s temno rjavo, rdeča z modro, rdeča z džinsom, rdeča s katerim izmed temnejših zelenih odtenkov .... Rdeča gre seveda fantastično skupaj tudi s tkaninami s kovinskim sijajem.


(foto: polyvore.com, photobucket.com, thegloss.com, askthatgirl.com, blogs.babble.com)

Ne glede na to, kaj se boste odločile obleči za tisto zabavo, so rdeči nohti in/ali rdeče ustnice v decembru tako rekoč obvezni. Dodajte nekaj kapljic ljubega parfuma in od zadovoljstva žareč nasmeh, pa boste zagotovo najlepša ženska na zabavi!

5 komentarjev:

  1. takoj izberem drugi komplet in počakam na drug' let' ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. ali pa lepo pižamo in svetleče uhančke, pa boš enako šik za kozarec Zlate penine ... :D

    OdgovoriIzbriši
  3. jaaa, z novo pižamo v kateri spim kot angelček :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super članek, ki me je spomnil, da imam v omari nekaj let staro oblekico, ki ima vtako svetlečo nit. Če ne bi prebrala članka, bi oblekica celo zimo preždela v omari.

    OdgovoriIzbriši
  5. Anonimna, super! upam, da jo boš lepo nosila :)

    OdgovoriIzbriši