ponedeljek, 17. september 2012

Cosmo tek v petkah

Ste bralke že kdaj vprašale svoje boljše polovice, kakšni ženski čevlji so jim najbolj všeč? Stavim, da to niso ne balerinke ne funky superge in ne poletne japanke ali sandali s paščki. Skoraj zagotovo vam bodo odgovorili, da je njihova najljubša oblika čevlja bolj ali manj špičast salonar z visoko in tanko peto, tak, kakršne strici Blahnik, Choo in Laboutin izdelujejo ter prodajajo kot bestsellerje že leta in leta.

V soboto se je v središču Ljubljane zgodil tradicionalni Tek v petkah, ki ga organizira in sponzorira revija Cosmopolitan. Številne udeleženke so se pognale po tekaški stezi atletskih dimenzij, le da so morale med tlakovci navigirati v zelo visokih pet(k)ah. Nekatere med njimi so švignile mimo gledalcev kot blisk, spet druge so bolj kot ne 'odkrevsale' svojo progo, a šteje pogum in dobra volja, kajne?








Priznam, da sem se pred časom tudi sama prelevila iz zagrete 'flatkarice' v prav tako zagreto petkarico, saj nekaj centimetrov dodatne višine zares dela optične čudeže, kar se tiče silhuete, podaljšanja nog, pa tudi drže in bolj damske hoje nasploh. Kar se tiče teka v petkah, sem seveda še daleč od zmagovalke Cosmotovega teka ali Carrie Bradshaw ;). Seveda imam v omari tako čevlje brez pet kot tudi tiste s petami in menim, da vsaka ženska potrebuje nekaj primerkov obeh vrst čevljev. Kar pa se tiče umetnosti hoje v visokih petah, se vsakodnevno na ulici marsikaj vidi in dejstvo je, da je lepše videti žensko, ki suvereno hodi v čevljih brez pete kot tako, ki se negotovo maje v petah in s tem doseže le nasprotni učinek od želenega.


No, jaz pa sem si Cosmotov tek v petkah ogledala v čevljih brez pete in na kolesu ;).

(vse fotografije: Tina Martinec Selan)

2 komentarja:

  1. Zelo lep outfit:) Sploh hlače so mi zelo všeč, lahko poveš, "čigave" so?

    OdgovoriIzbriši
  2. anonimka, oprosti za pozen odgovor! hvala za kompliment, haremke so pa iz Zare :).

    OdgovoriIzbriši