četrtek, 23. februar 2012

Izbiranje blaga za poročno obleko

Tiste med vami, ki se boste v letošnjem letu poročile, ste zagotovo že začele razmišljati o tem, kakšna bo vaša poročna obleka, kaj boste zraven obule, kakšna bo vaša frizura pa make-up in šopek ... Pa ste že pomislile na to, da obstaja cela paleta odtenkov bele barve, kakršne so običajno poročne obleke, od snežno bele,  barve slonovine, biserovine, do smetanove, če jih naštejem le nekaj? Dejstvo je, da ne pristaja vsem ženskam enak odtenek bele barve, zato je modro zelo dobro razmisliti, katerega boste izbrale. Morda pa ste med tistimi nevestami, ki si ne želite bele poročne obleke in se zato ozirate za katero drugo barvo obleke. Tudi tukaj velja, da je od vaše koloristike odvisno, v katerem odtenku boste najbolj zasijale, saj je izbire zares veliko.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Bodoča nevesta se je name obrnila za nasvet glede svoje poročne obleke, za katero se je odločila, da ne bo bela, temveč se je nagibala k zlatkasti ali pudrasti barvi. Obleko ji bo izdelala šivilja. Na naravni svetlobi sva tako ob njenem obrazu preizkusili tiste odtenke, ki so prišli v najožji izbor, ter se na koncu odločili za skrajno desni odtenek, v katerem bo najbolj zasijala.

  (probe na naravni svetlobi, fotografija: Tina Martinec Selan)

Ker sva se strinjali, da bo kroj obleke, ki si ga je izbrala, potreboval še dodaten detajl, ki bo obleko še bolj oplemenitil, sva za zraven med številnimi možnostmi izbrali še prečudovito čipkasto blago s svetlečimi pošitki, ki se krasno plasti z izbranim satenom za obleko. Tako preostane le še izbira čevljev in torbice, obleka pa bo prav kmalu začela nastajati pri njeni šivilji. Bodoča nevesta je tako nadvse zadovoljna, saj bo na svoj poročni dan zasijala v svoji najlepši podobi.

 (različne možnosti, fotografija: Tina Martinec Selan)

 (izbrana kombinacija, fotografija: Tina Martinec Selan)

10 komentarjev:

  1. upam, da bo res tako, kot pišeš v zadnjem stavku :)

    tista, ki potrebuje nasvet, naj se vsekakor obrne na Tino! jaz sem veedela, da barve nikakor ne smem izbrati brez nje!

    OdgovoriIzbriši
  2. tudi jaz jo bom pocukala za rokav, ko bom imela obletnico in poroko le v dvoje ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz se tudi letos poleti poročim, obleko mi bo sešila šivilja, se pa še najbolj nagibam k klasični beli. Razni biserni odtenki in barve smetane se mi zdi da mi žal ne pristajajo. Moj barvni tip je sicer poletje (soft and cool). Mislite, da bi bila to v redu izbira?

    OdgovoriIzbriši
  4. Letos bo pa res leto porok. Tudi jaz se letos poročim :-). Barve obleke še nisem izbrala, vem le da bela klasična poročna obleka ni zame, se mi zdi, da sem zanjo že prestara in pa, da nekako k mamici z dvema otrokoma ne pristaja več - moje mnenje. Vem le, da bo obleka v pastelnih barvah, zamislila sem si dvodelno - korzet in krilo, več pa bom vedela, ko jo bom našla. Najprej se bom oglasila pri Urši Drofenik, upam da najdem pri njej svojo sanjsko obleko.

    OdgovoriIzbriši
  5. oh, izbiranje poročne obleke.. se zdi že tako daleč :) pri meni sta bili pa črna in bela glavni z obvezno čipko, prov simpatično je izpadlo :D in potem se je naslednje leto usulo takih oblek.. huh, sem prav vesela, da je že mimo, da ne morejo reči koga vse sem kopirala :))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ana, zelo nehvaležno je govoriti takole na pamet oz. ne da bi dejansko poskusili v živo. vendar če si zares soft&cool, potem bo 'bela' bela res kar prava izbira.

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako me firbec, kakšen bo končni izdelek, ko pride od šivilje :)

    Ana, jaz sem soft&cool in iz izkušenj lahko povem, da snežno bela zame ni ok. Malo ubita mora biti. "Mehko" bela ne sijoča belo bela. Kot da bi se rahlo, ampak res rahlo, umazala ali naprašila.

    OdgovoriIzbriši
  8. saj zato pa sem rekla, da je na pamet nehvaležno govoriti. v kolikor Ana okleva med biserno, smetanovo in 'klasično' belo (kot se je sama izrazila), bo slednja za njen barvni tip od teh treh najboljša. seveda pa je čisto drugače v živo preizkusiti različne vzorce in se odločiti na podlagi (dobro vidnih) dejstev :).

    OdgovoriIzbriši
  9. V bistvu mi je res "bela" bela že sama po sebi najbolj všeč, razni biserni in bež toni me nikoli niso preveč pritegnili. Še dobro, da si bom obleko dala delati, med tistimi namenjeni izposoji me že tako skoraj nobena ni pritegnila, še tisti dve, ki bi po kroju pogojno bile primerni, pa sta bili zame povsem neprimernih barv. Bom še malo preštudirala koloristiko, čeprav to zna biti pravi "blindspot"- že za to, da sem določila svoj barvni tip sem ogromno časa:)

    sicer pa tudi mene kar firbec matra kako bo izpadla zgornja obleka, izgleda zelo obetavno!

    OdgovoriIzbriši
  10. zelo posrečena izbira barve :)

    OdgovoriIzbriši