ponedeljek, 27. februar 2012

Druga PL-preobrazba: gospa Mateja

Neverjetno, kako hitro teče čas – pretekli teden se je odvila že druga PL-preobrazba! Tudi tokrat je ekipa opravila sijajno delo, saj je bila razlika prej-potem naravnost osupljiva. Mateja se je pošalila, da  je našo preobrazbo dobila za darilo za svoj štirideseti rojstni dan. 


Prvi korak preobrazbe smo izvedli v Mič Stylingu v City Parku, kjer je frizerka Jelena mojstrsko poskrbela za Matejino novo frizuro. Odločili sva se za nekoliko temnejšo in malenkost toplejšo blond barvo, kar pa se tiče oblike frizure, sem Matejo že takoj ob snidenju 'videla' s krajšo pričesko, ki ne bi imela volumna v spodnji polovici obraza, temveč bi gradila od zgoraj. Izkazalo se je, da ima Mateja idealen obraz za tovrstno frizuro, saj je z njo zažarela v popolnoma drugačni podobi.



Vizažistka Aleksandra Bončina Stošić je poskrbela za Matejin obraz in z njega dobesedno zradirala podočnjake, gube ter poudarila Matejine modre oči. 


Nato naju je z Matejo čakal še stilski oz. oblačilni del preobrazbe v Emporiumu v BTC-ju. Najprej sem ji razložila, katere barve pristajajo njeni koloristiki in katere ne. Ugotovili sva, da so npr. barve, v katerih je prišla na preobrazbo, zanjo popolnoma napačne. 


Mateja je bila sprva sicer skeptična, saj mi je razložila, da ima te barve rada, ker ji dajejo energijo. A sem jo s konkretnimi dokazi (ko se je videla v štirih outfitih) hitro prepričala v to, da nam največ 'energije' dajejo tiste barve, ki delujejo v harmoniji z našimi barvami, ker se v njih enostavno odlično počutimo in smo tako tudi videti.



Izbrala sem dva casual outfita in dva elegantnejša outfita, vsi štirje pa seveda laskajo tako njenim barvam kot tudi njeni postavi. Mateja si je bila prav v vseh zelo všeč in bi jih z lahkoto 'posvojila'.

(hlače Mexx, majica Pennyblack, jopa Mexx, torba Liu Jo, balerinke Tommy Hilfiger, zapestnica Wallis)

(oblekica Dorothy Perkins, jeggins Dorothy Perkins, jakna DPP, čevlji Mexx, torba Liu Jo, ogrlica Dorothy Perkins)
(obleka Pennyblack, trenčkot Pennyblack, torba Furla, salonarji Dorothy Perkins, zapestnica Wallis)

(obleka Mexx, jopa Liu Jo, torba Liu Jo, salonarji Dorothy Perkins, ogrlica Dorothy Perkins)

Takole mi je napisala Mateja v mailu nekaj dni po preobrazbi: »Zadnjih par let sem nosila rdeča, modra, roza in vijolična oblačila, bila sem živa Hello Kitty. Ker sem menila, da rabim igrivost, neresnost ... O 'mojih' barvah, barvah, ki pristojijo moji naravi, nisem imela pojma. Prišla je preobrazba in Tina, ki me je čisto spremenila. Sedaj vem, kaj mi pristaja, ko hodim po trgovinah in nisem več vsa izgubljena glede barv in krojev oblačil.«


Vse fotografije: Sanja Martinec. Daljši članek o preobrazbi si lahko preberete tukaj.  


10 komentarjev:

  1. Bravo, še ena več kot uspešna preobrazba, kjer slike prej-potem skoraj ne potrebujejo besed zraven. Gospa je lepo ubesedila to, kar drugi skozi članek že nekako slutimo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse pohvale! Res zgleda 15 let mlajša!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kdor zna, zna ;-). Vse pohvale si zaslužite. Pravilne kombinacije barv glede na njeno koloristiko so gospo pomladile in zelo polepšale. Res si lahko važna ;-).

    OdgovoriIzbriši
  4. OMG! Ne morem verjet rezultatom. Gospo ste za 10 let pomladile! Pa kaksna super postava se je skrivala... Resnicno bravo!

    Vsec mi je to, da je cela preobrazba nosljiva, moderna, a ne odstekana. Oblacila so normalna, taka, ki jih ni tezko najti, kombinirati. Sploh mi je vsec to, da izbiras take kombinacije, ki jih lahko najdes tudi v kaksni cenejsi trgovini.

    OdgovoriIzbriši
  5. Oo, to pa je sprememba! Všeč :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo Tina,
    resnično lepo.
    Mislim, da vedno slovenk se zaveda pomena outfita.

    Hvala da deliš tvoje izkušnje z nami ;)))

    OdgovoriIzbriši
  7. zares, kot so rekle že predhodnice: neverjetni before-after. upam, da bo gospa Mateja vzela tvoje nasvete resno!

    super delo si opravila!

    OdgovoriIzbriši