sobota, 7. januar 2012

Prvi pogled: modni trendi za pomlad/poletje 2012

Ko smo na pragu zimskih sezonskih razprodaj in pomladni kosi še nekaj tednov ne bodo našli prostora v naših trgovinah, je idealen čas, da se seznanimo z najbolj v nebo vpijočimi modnimi trendi za pomlad/poletje 2012.

Če na kratko povzamem bistvene zakonitosti modnih trendov za prihajajočo sezono, so to dvajseta leta preteklega stoletja, potiski, pasteli in (predvsem cvetlični) vzorci.

Kar se tiče dvajsetih, so se nekatere modne hiše, npr. Gucci, Etro in Marc Jacobs, zgledovale po ohlapni, sproščeni silhueti t. i. flapper deklet, ki so se osvobodile ozkih, tesnih steznikov in dolgih kril ter v bleščečih oblekah do kolen brez poudarjenega pasu z mnogo poudarki iz resic in perja plesale v ritmu čarlstona. Poudariti je treba, da obleke v stilu dvajsetih najbolj pristajajo vitkim ženskam, sploh takim z majhnimi prsmi, vitkim zgornjim delom telesa (rokami) ter brez odvečnih 'obročkov' na trebuhu.

(Etro, Gucci, Marc Jacobs; fotografije: style.com)

Vroče (in relativno novo) ime na modnem prizorišču, sploh v svetu potiskov, je Mary Katrantzou. Njeni potiski vsebujejo realistične, že fotografske elemente iz sveta arhitekture, narave in dekorja. Tudi Peter Pilotto je postregel s potiski, oba z Mary Katrantzou pa hkrati ponujata tudi lekcijo medsebojnega mešanja različnih potiskov.

(Mary Katrantzou, Peter Pilotto; fotografije: style.com)

Pasteli nas spomladi in poleti ne bodo spremljali le na oblačilih, ampak tudi pri ličilih (npr. rožnati odtenki šmink ter vse barve pastelov pri senčilih za oči ter lakih za nohte). Dejstvo je, da pastelni odtenki ne pristajajo vsem kolorističnim tipom enako. Če vam pastelno oblačilo na zgornjem delu telesa ne da 'zdravega' videza, pri obrazu raje uporabite kakšno močnejšo barvo ali kombinacijo z detajlom v črni, kot lahko vidimo pri nekaterih oblačilih modne hiše Preen.

(Preen, Marni; fotografije: style.com)

Pri trendu cvetličnih vzorcev skorajda ni dodati drugega kot to, da ga brez skrbi vključite kakorkoli, naj bo to na bluzi, obleki, torbici, šalu ... Za svež videz kombinirajte droben cvetlični vzorec s kakšnim drugim vzorcem, npr. s črtami, pikami ali abstraktnim potiskom. Cvetlični vzorec je npr. odličen za omilitev strogosti službenega kostima, za nonšalanten ulični videz pa ga kombinirajte s sproščenimi kosi, ki spominjajo na športna oblačila ali vojaške potiske (npr. Isabel Marant).

(Mary Katrantzou, Marni, Isabel Marant; fotografije: style.com)

S tem v mislih boste na razprodajne kose v trgovinah gledale z drugačnega zornega kota, saj boste morda našle na policah tak kos oblačila ali modni dodatek, ki vam bo hkrati olepšal preostale zimske mesece ter bo po barvi, obliki ali čem drugem že vseboval obet prihajajoče pomladi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar