ponedeljek, 21. februar 2011

Trend: Chanel Black pearl

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Chanel nadaljuje z zdaj že tradicionalno navado, da v vsaki sezonski kolekciji makeupa uveljavi 'udaren' lak za nohte. Lani je s kolekcijo ličil za pomlad 2010 in lakom Particulière začel pravi novi trend. Particulière je bil revolucionaren zaradi svoje 'greige' barve, ki je nedoločljiva in bi jo lahko opisali kot nekaj med bež, sivkasto, rjavkasto, barvo blata in puščavskega peska. Seveda so že prej obstajali laki za nohte drugih znamk, ki so bili netradicionalnih barv, od gotsko temnih do vseh odtenkov mavrice. Vendar pa takega 'greige' (beseda je skovana iz angleških besed za sivo, torej 'grey', in bež, torej 'beige') odtenka do tedaj še nismo videli in si ga tudi nismo mogli niti zamisliti. Barva je hitro osvojila srca modno ozaveščenih žensk po vsem svetu ter dobila tudi številne bolj ali manj odkrite kopije pri drugih kozmetičnih hišah.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Chanel je lansko jesen nadaljeval z odtenkom Paradoxal, ki je bil za moj okus v primerjavi s Particulière mnogo manj presenetljiv in udaren, čeprav se je izkazalo, da se je lak v Selfridgesu razprodal v treh urah in da dvojnika, če iščemo cenejšo različico, ni lahko najti. Paradoxal je vmesna barva med sivo in vijoličasto z drobnimi svetlečimi delci (ang. shimmer).

(fotografija: Tina Martinec Selan)

Za letošnjo pomlad in poletje so se pri Chanelu ponovno domislili genialno unikatne barve z lakom Black pearl. Svet je čakal pomladno kolekcijo, saj so fotografije s Chanelove modne revije, kjer so manekenke nosile Black pearl, že mesece krožile po internetu in burile domišljijo.

(fotografija: bradleymilesfashionblog.blogspot.com)

Black pearl je naslednji v vrsti Chanelovih ne-barv, saj na svoj način povzema nedoločljivost, na prvi pogled celo grdoto prejšnjih dveh v trenutku razprodanih odtenkov. Barvo bi najlažje opisali kot temno kovinsko sivo z zelo opaznim podtonom globokomorsko zelene, na trenutke celo petrolejske. S svojim bisernatim sijajem dejansko spominja na temne bisere.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

V svetu klasično ženstvenih barv za nohte, kamor spadajo kožni, živo rdeči in temnejši rdeči odtenki, je tako Chanel sprožil nov trend, ki je že zdavnaj prerasel okvire modne muhe in postal klasika. Navedeni odtenki so dovolj prefinjeni, da so na krajših, zaobljenih nohtih povsem primerni tudi za formalnejše in strožje službene priložnosti. Po drugi strani pa so zaradi svoje nenavadnosti in drugačnosti osvežujoče nepredvidljivi ter s tem dodajo element presenečenja našim outfitom in celotnemu stilu.

(fotografija: Tina Martinec Selan)

12 komentarjev:

  1. sem že 2x pisala pa me je vrglo ven :/
    skratka, sedaj bomo nosile vse po spisku, poleti pa pristale spet na rdeči :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slej ko prej bo eden takih moral pasti tudi v moje naročje. Sama sem ujeta med rdečimi, ki jih počasi kar odrivam stran, ker nisem več In z njimi :D

    Povsem se strinjam s tem, da z izbiro take barve laka čisto presenetiš. Tako nenavaden je in tako dovršen, da te prav pritegne.

    Hmmm, samo potem spet vprašanje - katerega izbrati? Vse tri? :D Mhm...

    OdgovoriIzbriši
  3. Polona, kakopak, vse tri in čakati na jesensko kolekcijo, da nabaviš še četrtega! :) bi pa rekla, da z rdečemi ne moreš biti out, to je vendar klasika, ki pa se zdaj malce širi ...

    jaz imam Particuliere in Black pearl, barvo, podobno Paradoxalu, pa sem imela pred leti in ne vem, zakaj mi trenutno ne paše, čeprav imam rada vijoličaste odtenke. mogoče še pride moment.

    sicer pa super članek!

    OdgovoriIzbriši
  4. se strinjam s Katarino in Petro, rdeči so vedno in, ker so klasika. jaz imam obdobja, ko mi bolj pašejo rdeči, in potem spet obdobja, ko jih videti ne morem ;) za poleti ni lepšega kot svetlo rdeč koralen lak (samo da ni oranžen), ali pa fuksija recimo ...
    Polona, vsaj enega definitivno rabiš :D zate, ki si bolj 'ohrna' ;)), bi svetovala, da si omisliš kakšnega dvojnika od Particulière (OPI ima vsaj 3 zelo podobne za cca. 10 €, na netu še manj, Catrice pa 2 zelo podobna za 2-3 €), potem pa si nabaviš kakšnega od preostalih dveh. čeprav punce, tudi dvojniki Black pearla se bodo zdaj kar usuli, boste videle :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Tina, super članek, bravo!

    Tudi mene pritegne ravno ta nedoločljiva barva in sem še najbolj navezana na greige odtenek, ki je nova nevtralna barva in v teh mesecih kar stalnica. Nimam Chanelovega, ker sem ga premalo dosledno iskala ali si ga želela;)), ampak OPIjevega Over the Taupe in Sephorinega Metro chic. Z obema sem zadovoljna, le nanosa sta malce težja.

    Black Pearl odtenek je zelo mamljiv, Paradoxal pa tudi meni ne potegne - najbrž je premalo poseben.

    Se strinjam, rdeči vedno ostajajo in.

    OdgovoriIzbriši
  6. To mi deli! Nasveti za šparovne :D

    Brez skrbi, mami me le tip barve. Znamka mi je trenutno zadnja briga. Sem že povohljala malo po spletnih straneh in en dan se odpravim v mestne drogerije.

    To bom nobl!

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo, sem letela v drogerijo pod blokom. V svoji šparovni formi sem si izbrala Miss Sporty v temno sivem odtenku s shimmrom. Taka grafitna barva. Se mi zdi, da je bila to le hitra potešitev in da bom obletala še vse ostale drogerije (mi je ratalo ugotoviti, kje prodajajo Catrice).

    OdgovoriIzbriši
  8. :D Polona, tako se dela! če rabiš Catrice, samo reci ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Catrice imajo baje v eni drogeriji tipa DM, tako da hujših težav z dobavo ne pričakujem :D

    Se zdim pa sama sebi s tako temno sivimi, skoraj črnimi nohti čisti emo :D :D

    OdgovoriIzbriši
  10. dokler nimaš še taprave frizurice in outfita, se ni za bati ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Black Pearl sem dobila pred kratkim za darilo ;) in čakam na posebno priložnost (zakaj le???), da se nalakiram :) Po moje bo ta priložnost že kar sprehod v ponedeljek!

    OdgovoriIzbriši
  12. p.s. moram pokomentirat Black Pearl: res je prekrasen <3

    OdgovoriIzbriši