sreda, 16. februar 2011

Izziv: top heavy postava (2. del)

Pa si poglejmo, kakšna oblačila so primerna za top heavy postavo. Vsekakor oblačila, ki se zgornjemu delu telesa lepo prilegajo, ne pretesna, a nikakor ne preširoka. Sledijo majice, puloverji, jope in obleke z izrezi na O ali V, ki naj bodo dovolj globoki, da pokažemo kožo vratu in nakažemo linijo dekolteja.

(fotografija: stylehive.com)

Enako vertikalno linijo nakažemo tudi z daljšimi ogrlicami in broškami, ki jih strateško pripnemo v liniji vrat-prsi, da nam pogled steče navzdol od obraza k broški. Poletni topi naj bodo izbrani premišljeno, širina naramnic naj bo premo sorazmerna z obsežnostjo našega zgornjega dela – torej več ko nas je zgoraj, širše naj bodo naramnice. Močne nadlahti poleti izpadejo lepše, če so diskretno zakamuflirane s tanjšim blagom (šal, bolero, jaknica, jopica ...). Za top heavy postavo so odlična rešitev zgornji deli na preklop (t.i. wrap tops), saj diskretno objamejo obline in nakažejo silhueto.

(fotografije: shirtsnob.com, indybel.com, Tina Martinec Selan)

Poglejmo še primer Nigelle Lawson, ki ima postavo peščene ure z zelo izrazitimi oblinami, velikimi prsmi in močnimi nadlahtmi. Premalo izrezana majica ji doda kilograme, prsi niso lepo ločene, temveč delujejo kot velika gmota. Če se kratki rokavi majice končajo na najširšem delu nadlahti, jih to optično dodatno razširi.

(fotografija: news.com.au)

Globlji izrez poudari linijo dekolteja ter zmanjša in loči prsi med seboj.

(fotografija: ca.askmen.com)

Nigella tudi dobro ve, da je treba močne nadlahti nekoliko pokriti, kar naredi z jopico, jaknico, pašmino ali pa izbere tak model obleke, ki ima določeno količino blaga (ne nujno veliko) strateško krojenega tako, da pokrije najbolj problematičen del nadlahti.

(fotografije: semiexpat.blogspot.com, m.jezebel.com, dailymail.co.uk)

Ni komentarjev:

Objavite komentar